- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Sputnjik saznaje – Tite ima dilemu pred okršaj sa Piksijem

© AFP 2023 / CARL DE SOUZABrazil, Svetsko prvenstvo
Brazil, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Reprezentacija Srbije u četvrtak od 20 časova izlazi na veliku scenu gde je čeka okršaj sa glavnim favoritom na Svetskom prvenstvu, selekcijom Brazila. Navikao nas je Dragan Stojković za ove dve godine da ne treba da strahujemo ni od jednog protivnika, ali oprez je uvek poželjan.
Što se tiče Brazila, po onome što se šuška oko njihovog trening kampa, a kako saznaje Sputnjik, selektor Tite i saradnici spremaju dve varijante za duel sa Srbijom, a konačnu odluku doneće po završetku poslednjeg treninga.
Da je u pitanju kvalifikacioni meč u Južnoj Americi, a ne turnirski na najvećem takmičenju na svetu, Brazil bi verovatno izašao u ofanzivnoj 4-3-3 formaciji.
I sam Piksi je spomenuo pre nekoliko dana da očekuje dve varijante „Karioka“, a ona ofanzivna bi izgledala ovako.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
Piksijeva „varka“ i markeri kao paravan za radoznale /foto, video/
Na golu Alison, koji dobija prednost u odnosu na Edersona. Četvorica u poslednjoj liniji biće: Danilo, Tijago Silva, Markinjos i Aleks Sandro. Trojica na sredini bili bi Fred, Kazemiro i Lukas Paketa, dok bi u špicu igrali Rafinja, Rišarlison i Nejmar.
To je za slučaj da Tite izabere 4-3-3.
Međutim, među brazilskim kolegama provejava mišljenje da će njihov selektor biti obazriviji i znatno oprezniji u premijernoj utakmici na Mundijalu, odnosno da će protiv Srbije nastupiti u konzervativnoj 4-2-3-1 formaciji.

Trening Brazila 
 - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
Zavirite na trening Brazila /foto/
Ne zato što se plaši Orlova već iz poštovanja prema kvalitetu koji je sastav Dragana Stojkovića pokazao u proteklom periodu, posebno pobedom nad Portugalijom usred Lisabona u kvalifikacijama za Katar.
U svakom slučaju, realniji sastav Brazila koji treba očekivati sutra glasi: Alison – Danilo, Tijago Silva, Markinjos, Aleks Sandro – Kazemiro, Paketa – Rafinja, Nejmar, Vinisijus – Rišarlison.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
Brazilci ćute, a od Piksija bi da priča: „Bilo bi neozbiljno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala