- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crno-bela agonija u Barseloni: Katalonska sramota i još jedna lekcija velikog Nikole /foto, video/

© Foto : KK Partizan/Dragana StjepanovićNavijači Partizana
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Navijači Partizana koji se krenuli put Barselone da bi ispratili svoje ljubimce na gostovanju katalonskom klubu preživeli su pravu agoniju zbog sulude odluke domaćina da poništi već kupljene karte i zabrani ulazak
Zbog navodnih bezbednosnih izazova, primećenih na "platformama", verovatno društvenim mrežama, Barselona je odlučila da uskrati gostoprimstvo navijačima Partizana koji su imali ulaznice za sektor koji nije namenjen gostima.
„Dali su drugu koji ima VIP kartu, nisu ga pitali za pasoš, ali nas jesu jer nam karta košta 15 evra. Terali su me da bacim šal u kantu da bih mogla da uđem“, napisala je jedna navijačica Partizana na Tviteru.
Barselona je odlučila da navijačima Partizana omogući prisustvo samo na gornjem delu hale Blaugrana, u popularnom golubarniku.
Za to vreme, ostali su ostali ispred hale posle pređenih 3.000 kilometara.
Igrači su se posle utakmice vratili na parket kako bi pozdravili simpatizere koji su ipak uspeli da uđu u halu i pruže im podršku.
O svemu je posle meča govorio trener Željko Obradović.
„Zaista neprijatna vest - čuo sam u toku dana da ljudi koji su dolazili iz cele Evrope, pa čak i van Evrope, kupili su karte pre par meseci i nisu mogli ni da uđu u halu. Čuo sam i podatak da su neke koji su ušli unutra u toku utakmice izbacivali. Ne znam da li je to tačno, ali mislim da je to nešto sa čim bi Evroliga morala da se ozbiljno pozabavi. U hotelu mi je prišao gospodin koji je došao iz Kopenhagena i rekao da ne može da uđe. Bili su momci koji su došli sa Malte, iz Nemačke kažu da su kupili karte pre par meseci, ali da im se ne dozvoljava ulazak. Ne znam razlog, ali mislim da Evroliga treba da reaguje. Hvala im, žao mi je svih koji nisu ušli, pozivam ih da dođu u Beograd da budu naši gosti, a onima koji su bili unutra hvala što nas podržavaju i što su cele godine uz nas i nadam se da će nastaviti i dalje“, rekao je Obradović.
Jedini iz tabora domaćih koji se našao na usluzi navijačima Partizana je veliki Nikola Mirotić, košarkaš Barselone koji je čak obezbedio nekoliko karata, na svoje ime.
„Žao mi je što većina vas, iako ste kupili karte, organizovali put, niste bili u mogućnosti da prisustvujete utakmici zbog koje ste došli. Nadam se da će se ovakve i slične situacije u budućnosti izbeći i regulisati jasnim pravilima“, istakao je Mirotić.
Svakako, sve ide na čast Barseloni, slavnom klubu, jer je pao na ispitu ozbiljnosti i dao na značaju komentarima na društvenim mrežama koji su uglavnom samo to, komentari...
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
SPORT
Mirotić ponovo pokazao šta znači biti čovek, ali – Katalonci su se obrukali pred Srbima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala