- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mirotić ponovo pokazao šta znači biti čovek, ali – Katalonci su se obrukali pred Srbima

© Sputnik / Petar TadićNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana će na gostovanju Barseloni u Evroligi biti uskraćeni za podršku dobrog dela svojih navijača zbog odluke domaće ekipe.
Barselona je saopštila navijačima Partizana da zbog bezbednosti i razdvajanja grupa mora da poništi unapred kupljene karte.
Zbog toga je došlo i do sukoba na biletarnici.
Insistiranje Partizana da se svim navijačima omogući prisustvo je odbijeno od strane predsednika Barselone Đoana Laporte.
„Ponovljen je stav da će iz bezbednosnih razloga ulaz u dvoranu biti dozvoljen samo navijačima Partizana sa ulaznicama za sektor namenjen gostujućim navijačima. Odluku smatramo nepoštenom prema navijačima koji su uredno kupili karte, platili put do Barselone i smeštaj“, navedeno je iz KK Partizan.
U celom haosu se našao i jedan pozitivan primer, kako je javljeno iz Barselone ponovo je svoju ljudskost pokazao Nikola Mirotić, igrač Barselone.
„Ljudina! Moralna gromada! Našao se našim navijačima na muci, ljudskošću i ljubaznošću. Izašao iz kola, pokupio brojeve telefona ljudi i otišao da proba da reši problem sa kartama. Mada misli da od toga nema ništa. Šmeker! Za razliku od njihove uprave“, navedeno je na zvaničnom Tviter nalogu OK Partizan.
Mirotić je, podsetimo, bio sportista godine Sputnjika za 2020. godinu.
Košarkaš Barselone Nikola Mirotić na litiji u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2020
Sputnjikov sportista godine: Tihi heroj glasnih dela – Nikola Mirotić
Barselona je u saopštenju navela da je razlog „problem sa bezbednošću“.
„Povraćaj novca za karte za utakmicu Barselona – Partizan. Klub je otkrio probleme sa bezbednošću na svojim platformama i vratio je kupljene karte navijačima gostiju koji su kupili mesto predviđeno za navijače za domaćina. Barselona, poštujući sportske zakone, ne može i ne želi da stavi svoje članove, navijače i vlasnike sezonski karata u rizik. Zbog toga će klub pojačati broj bezbednosnih snaga za večerašnji meč“.
Kako se navodi, navijača Partizana će, ipak, biti, ali samo u jednom određenom delu „Blaugrane“ – u, žargonski rečeno, „golubarniku“.
„Ako pronađemo gostujuće navijače na mestima koja nisu predviđena za njih pre i tokom utakmice, obezbeđenje će ih premestiti na mesta za gostujuće navijače. Klub je u konstantnom kontaktu sa Partizanom, kojem se zahvaljuje što je prihvatio i razumeo situaciju“, navedeno je u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala