- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Moskvič“ počeo serijsku proizvodnju krosovera „Moskvič 3“ /foto, video/

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaAutomobili "Moskvič"
Automobili Moskvič - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Moskovska fabrika za proizvodnju automobila „Moskvič“ ponovo radi. Fabrika je počela serijsku proizvodnju gradskog krosovera „Moskvič 3“, prenosi reporter Sputnjika sa ceremonije.
Serijsku proizvodnju svečano su otvorili vicepremijer i direktor Ministarstva trgovine i industrije Denis Manturov i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.
Automobil je zamišljen kao model krosovera, sa benzinskim turbo motorom (1,5 l, 150 konjskih snaga), kao i automatskim menjačem CVT ili 6-stepenim manuelnim menjačem.
Prodaja automobila u Moskvi i Centralnom Federalnom okrugu počeće već decembra ove godine.
Pored toga, Manturov je najavio da će proizvodnja automobila na električni pogon u fabrici „Moskvič“ početi ove godine.
„Prioritet fabrike biće proizvodnja električnih automobila na svojoj sopstvenoj platformi sa postepenim povećanjem nivoa lokalizacije auto-komponenti“, istakao je Manturov.
Prema materijalima dostupnim u fabrici, električne verzije automobila „Moskvič“ biće opremljene ruskom baterijom, motorom i punjačem 2025. godine.
Manturov je takođe naglasio da će „Moskvič“ ostvariti potpunu tehnološku nezavisnost 2027. godine.
Posle povlačenja francuskog „Renoa“ sa ruskog tržišta, Vlada Moskve je otkupila fabriku i najavila da počinje proizvodnju automobila pod istorijskim brendom „Moskvič“.
U skladu sa planovima kompanije, u fabrici će se proizvoditi četiri krosovera, uključujući jedan na električni pogon, i sedan.
Nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje su počele da uvode sankcije Rusiji, praktično svim sektorima ruske privrede, a brojne zemlje obustavile su i avio-saobraćaj sa Rusijom. Prema rečima portparola ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrija Peskova, sankcije Zapada su veoma ozbiljne, ali se Rusija za njih blagovremeno pripremila.
Glavnый konveйer Avtomobilьnogo zavoda im. Leninskogo komsomola v Moskve  - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
RUSIJA
Umesto „Renoa” stiže rebrendirani „Moskvič”, moguće uključenje i kineskih kompanija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala