- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ilon Mask dolazi u Bugarsku nakon prepiske o bugarskim prirodnim lepotama

CC BY 2.0 / Klearchos Kapoutsis / Flickr / Tvrđava Belogradčik u Bugarskoj
Tvrđava Belogradčik u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Jedan od najbogatijih ljudi na svetu, američki biznismen Ilon Mask, planira da u aprilu poseti Bugarsku, nakon što se zainteresovao za tvrđavu Belogradčik na Balkanskim planinama, saopštio je bugarski ministar turizma Ilin Dimitrov.
Bugarski ministar je na društvenim mrežama napisao da Mask planira da u aprilu 2023. poseti restoran u selu Stakevci nedaleko od Belogradčika. Kao dokaz, ministar je objavio elektronsko pismo predstavnika „Spejs eksa“, koji je u Maskovo ime kontaktirao menadžment restorana.
Osnivač kompanija „Spejs eks“ i „Tesla“ u utorak je obratio pažnju na fotografiju tvrđave i stena koje je okružuju.
„Siguran sam da je ovo iz ‘Elden Ringa’“, napisao je Mask na Tviteru, misleći na kompjutersku igricu koju je napravio japanski animator Hidetaka Mijazaki, a čiji je koautor američki pisac Džordž Martin.
Posle ovog komentara, Maska je zapljusnuo talas poziva da poseti Bugarsku, uključujući lično od ministra turizma i opštinskog veća zajednice Belogradčik. Bugarski ministar odreagovao je na Maskove reči i pozvao ga da lično vidi planine.
„Imamo još mnogo jedinstvenih atrakcija. U Bugarskoj su pronađeni najstariji predmeti napravljeni od zlata. Dođite da vidite!“, napisao je ministar ispod Maskovog komentara.
„Posle ovako masovnog napada na svim frontovima i stotina objava... ostaje samo da se pripremimo za dolazak najbogatijeg i najuticajnijeg čoveka na svetu“, zaključio je ministar turizma.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala