Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lideri Srba sa KiM podržali Srbe sa severa pokrajine

Štrpce - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Lideri Srba iz južnog i centralnog dela Kosova i Metohije izrazili su danas podršku Srbima sa severa pokrajine, nakon neuspelih pregovora Beograda i Prištine u Briselu.
Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić napisao je na društvenoj mreži *Fejsbuk da je Srbima iz Sirinićke župe „dobro poznato“ nasilje koje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sprovodi protiv Srba na Kosmetu.

„Muke kroz koje prolaze naša braća i sestre na severu Kosova i Metohije nama su dobro poznate i zato im danas još snažnije i jedinstvenije pružamo punu podršku u njihovom dostojanstvenom zalaganju za život dostojan čoveka u 21. veku“, naveo je Jevtić u objavi.

Predsednica opštine Gracanica Ljiljana Šubarić navodi da su Srbi sa centralnog Kosova ujedinjeni i složni i da stoje uz svoju braću i sestre na severu.
''Slobodoljubivi srpski narod nikada nije trpeo niti će trpeti gaženje slobode i prava ali neki izgleda ne mogu da shvate da to što pokušavaju da nas zastraše nema efekata koji su oni ocekivali. Naprotiv, još odlucnije cemo nastaviti zalaganje za prava našeg naroda, za mir i slobodu, za poštovanje medunarodnog javnog prava“, napisala je Šubarić na Fejsbuku.
Gradonačelnik Novog Brda Saša Milošević saopštio je da Srbi iz Pomoravlja pružaju snažnu podršku Srbima sa severa Kosova u njihovoj "mirnoj i časnoj borbi za bolju budućnost".

"Razumemo i pružamo punu podršku našoj braćhi i sestrama sa severa Kosova u njihovoj mirnoj i časnoj borbi za bolju budućnost na ovim prostorima", napisao je Milošević na *Fejsbuku.

Dodaje da Srbi samo žele da sa svojim komšijama žive u dobrim odnosima, ali ih u tome, kako kaže "remeti Priština zbog svojih interesa".
(Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke)
Predsednik Srpske liste Goran Rakić - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
SRBIJA
„Ne možemo da trpimo teror Prištine, slede protesti u svim institucijama“: Poruka Srba sa KiM
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala