- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova: Kijevski režim se igra vatrom

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Kijevski režim nastavlja grube provokacije u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, dok je Zapad faktički saučesnik u tim zločinima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na temu trenutne situacije u Zaporoškoj nuklearki.
„Kijevski režim nastavlja da se ‘igra sa vatrom’, sprovodeći grube i neodgovorne provokacije u Zaporoškoj nuklearki“, rekla je Zaharova.
Navela je da su zapadni sponzori još jednom dokazali da su dvolični i dali su odrešene ruke režimu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog kako bi nastavili da nanose nepopravljivu štetu Zaporoškoj nuklearki. Dodala je i da je Zapad faktički saučesnik u zločinima koje Kijev čini, a kojima nema opravdanja.
Zaharova je podvukla da je Kijev spreman da dovede u smrtnu opasnost predstavnike IAEA na Zaporoškoj nuklearki i da sekretarijat IAEA mora jasno da ukaže na to ko napada Zaporošku nuklearku.
„Došlo je vreme da se stvari nazovu pravim imenom, u suprotnom se ekstremisti neće zaustaviti. Potrebna je odlučnost i odgovornost“, naglasila je ona.

Čiljenice potvrđuju da je ukrajinska vojska granatirala Zaporošku nuklearku

„Od prvih napada Oružanih snaga Ukrajine na Zaporošku nuklearku nalazimo se u kontaktu sa Sekretarijatom Međunarodne agencije za atomsku energiju. Nakon trenutne serije, kao i ranije, poslali su sve informacije koje imamo o tome, uključujući fotografije i video snimke sa potvrdom o posledicama granatiranja. Zatražili smo da se odmah obaveste sve države članice agencije“, rekla je Zaharova.

Međunarodna javnost mora da zna ko stoji iza napada, posebno zbog kijevske propagande da, navodno, Rusija sama sebe granatira i dodala da je situacija u nukelarki blizu tehnogene katastrofe.
„Napadi su bili uveče 19. novembra, kada su brojni artiljerijski napadi natovskom municijom kalibra 155 izvršeni na teritoriji Zaporoške nuklearke. Oni su se dogodili i sledećeg dana, 20. novembra, kada su granatirane lokacije na kojima se čuva radioaktivni otpad“, dodala je ona.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije je zaključila da, na svu sreću, nije došlo do oslobađanja radioaktivnih materija.
Zaporoška nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
RUSIJA
„Rosatom“: Rezolucija IAEA o Zaporoškoj nuklearki je nedopustiva i neadekvatna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala