- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Raketna testiranja Velike Koreje - reakcija na američke vojne vežbe

© AP Photo / South Korea Defense MinistryIspaljivanje rakete ATACMS tokom vežbe južnokorejske i vojske SAD
Ispaljivanje rakete ATACMS tokom vežbe južnokorejske i vojske SAD - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Raketna testiranja Severne Koreje su reakcija Pjongjanga na vojne vežbe SAD i njihovih saveznika u regionu, saopštila je zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri svetskoj organizaciji Anja Evstignjejeva na sednici Saveta bezbednosti UN.
„Rusija je protiv svake vojne aktivnosti koja ugrožava bezbednost Korejskog poluostrva i zemalja severoistočne Azije. Međutim, ponovo postajemo taoci začaranog kruga koji nam je dobro poznat u kontekstu ovog pitanja“, primetila je ona.
„SAD i njihovi saveznici izvode velike vojne vežbe u regionu, Severna Koreja prirodno reaguje, a onda se mi okupljamo ovde da razgovaramo o svemu tome“, nastavila je Evstignjejeva.
"Takva logika je problematična jer sa svakim novim krugom pozicije strana i njihovo delovanje postaju sve prkosnije, sve opasnije po međunarodni mir i bezbednost. Po našem mišljenju, razlog za ovo što se dešava je očigledan - želja Vašingtona da primora Pjongjang na jednostrano razoružanje putem sankcija i vojnog pritiska“, rekla je zamenica stalnog predstavnika Rusije pri UN.
Severna Koreja testirala novo oružje - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
SVET
Severna Koreja ispalila novu raketu, Japan oštro reagovao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala