- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Severna Koreja ispalila novu raketu, Japan oštro reagovao

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceSeverna Koreja testirala novo oružje
Severna Koreja testirala novo oružje - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
Severna Koreja ispalila je rano jutros novi projektil, a prema informacijama iz Južne Koreje i Japana, najverovatnije je reč o interkontinentalnoj balističkoj raketi.
Generalštab južnokorejske vojske je saopštio da je raketa lansirana iz oblasti Sunan, nedaleko od severnokorejske prestonice.
Japanski premijer Fumio Kišida osudio je ovaj potez Pjongjanga, navodeći da je njegova zemlja „uložila snažan protest protiv Severne Koreje, koja ponavlja provokacije učestalošću bez presedana“.
„Poručili smo Severnoj Koreji da apsolutno ne možemo da tolerišemo takve akcije“, rekao je japanski premijer novinarima na Tajlandu, gde učestvuje na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.
Kišida je dodao da je raketa najverovatnije pala u vodama zapadno od japanskog najsevernijeg ostrva Hokaido, koje se nalazi u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Japana, preneo je RT.
Podsetimo, Severna Koreja je u četvrtak lansirala balističku raketu kratkog dometa ka Japanskom moru, samo nekoliko sati nakon što je Pjongjang zapretio da će pokrenuti ozbiljnije vojne odgovore na jačanje savezništva SAD sa Južnom Korejom i Japanom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala