- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Dva momenta su odlučila prvi derbi Mundijala!

© AP Photo / Luca BrunoHolandija i Senegal
Holandija i Senegal - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Holandije su rezultatom 2:0 savladali Senegal u derbi meču Grupe A Svetskog prvenstva u fudbalu.
Sjajnu utakmicu je odigrali rivali, Senegal je delovao ozbiljnije i silovitije, ali je jedan detalj najavio rešenje – ubacivanje Kodija Gakpa u 84. minutu je bilo dovoljno za gol i veliku pobedu Holandije.
Ipak, Holandija je uspela da potvrdi pobedu u devetom minutu nadoknade vremena, drugim detaljem, preko Dejvija Klasena.
Senegal je imao inicijativu na početku meča, agresivni su bili afrički fudbaleri, a u 25. minutu je Sar umalo zatresao mrežu Holandije.
Sa druge strane, Jensen i Van Dajk su imali prilike za „narandžaste“, ali je rezultat na poluvremenu bio nerešen, bez golova.
Morao je nešto da promeni selektor Holandije Luj van Gal, u 61. prvom minutu je na teren poslao Memfisa Depaja, ali je do gola mogao Senegal, u 73. minutu oreko Gana Geja.
Kako su stvari tekle postajalo je jasno da bi jedan detalj mogao da odluči duel i to se upravo dogodilo u 84. minutu kada je De Jong briljantno centrirao, a Gakpo nebeskim skokom, spoljnim delom glave poslao loptu u mrežu.
Još nekoliko šansi na obe strane je zabeleženo tokom nadoknade vremena od čak osam minuta, a promena rezultata se dogodila posle toga, golom Dejvija Klasena, čime je i kompletiran je izgled Grupe A posle prvog kola.
Standings provided by Sofascore
Tok meča ste mogli da pratite u našem lajv-blogu.
Navijači Velsa - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Katar 2022
Mundijal 2. dan: Goleada i sjajan derbi, a imamo i prvi remi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala