- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Šok za Francuze – Benzema propušta Mundijal!

© AP Photo / Christophe EnaKarim Benzema
Karim Benzema - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Francuska je u šoku! Zvanično najbolji fudbaler planete Karim Benzema neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje danas od 17 časova dvobojem domaćina i Ekvadora.
Iako se oporavio od povrede koju vuče u poslednje vreme, golgeter Real Madrida je na treningu Francuske obnovio povredu mišića leve butine, pa će „trikolori“ bez jednog od najboljih i najiskusnijih krenuti u odbranu svetske titule.
I ugledni francuski dnevnik "Parisijen" je potvrdio crne slutnje koje su se obistinile.
„Benzema je obavio preglede u bolnici i utvrđeno je da je stepen povrede takav da će propustiti Svetsko prvenstvo. Obnovio je povredu mišića leve butine“, navodi se u objavi Parizijena.
Pehovima Francuza nema kraja, s obzirom na to da su pre Benzeme otpali zbog povrede Kristofer Nkunku, Ngolo Kante, Pol Pogba, Majk Manjan.
Benzema je ove godine konačno osvojio „Zlatnu loptu“ koju je apsolutno i zaslužio. Golgeter Reala i napadač Francuske se oglasio posle peha koji ga je zadesio jer neće biti u prilici da pomogne saigračima da odbrane „Zlatnu boginju".

„U svom životu nikada nisam odustao. Ali, sada moram da mislmi na tim, kao što sam uvek i radio. Razum mi govori da prepustim svoje mesto nekome ko može da pomogne ekipi i da šampionat sveta bude sjajan. Hvala svima na porukama podrške“, napisao je na društvenoj mreži Benzema.

Francuska će se takmičiti u Grupi D, gde su još Danska, Tunis i Australija. „Galski petlovi" na startu turnira igraju protiv Australije u utorak od 20 časova.
Gost emisije Miljanov korner pred sam put na Mundijal u Kataru bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Katar 2022
Orban prognozira prvaka sveta – „Tipujem na Srbiju“
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Katar 2022
Krupne reči Mitrogola – „Razmišljamo o osvajanju Svetskog prvenstva“
Miroslav Ćiro Blažević - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Katar 2022
EKSKLUZIVNO Prognoza velikog Ćire Blaževića za plasman Srbije na Mundijalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala