- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Krupne reči Mitrogola – „Razmišljamo o osvajanju Svetskog prvenstva“

© Foto: Skrinšot/RTS prikazujeAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Pratite nas
Srpski golgeter Aleksandar Mitrović izjavio je da razmišlja i o osvajanju Svetskog prvenstva u Kataru ove zime. Napadač Fulama govorio je za zvanični sajt svog kluba i istakao visoke ciljeve koje reprezentacija ima na Mundijalu.
Na direktno pitanje o ciljevima Orlova na predstojećem Mundijalu imao je šta da kaže.
„Ne razmišljamo predaleko, prvo da prođemo grupu. Ako to uspemo, svašta je moguće u jednoj utakmici, ako nas pogleda sreća malo, plan igre, penali možda. Kada se prođe grupa ostaje malo utakmica. Prvi cilj je prolazak grupe, pa da vidimo šta će biti i koliko daleko možemo. Znamo da postoje iznenađenja i da je svašta moguće. Ako se nešto desi, super, ako ne, onda ćemo se vratiti. Razmišljamo pozitivno, prvo da prođemo, pa onda šta bude", rekao je Mitrović.
Ako prođemo grupu, smatra mitrogol, ni finale nije neralan cilj.
„Zašto da ne razmišljamo o osvajanju Mundijala? Morate da imate visoke ciljeve. Kao profesionalac, moraš da imaš ciljeve, ja volim da idem korak po korak. Prvi mali cilj je prolazak grupe, ako to uspemo, videćemo za dalje“, napomenuo je Mitrović.
Srpski golgeter je potvrdio da je atmosfera unutar ekipe sjajna.
„Puni smo samopouzdanja, imamo dosta igrača koji su prošli kroz sve mlađe kategorije, imamo sjajnog selektora koji igra ofanzivni fudbal. Sve to nam odgovara, srećni smo što smo tamo, hoćemo da napravimo nešto na Mundijalu. Verovatno je ovo najbolja grupa sa kojom sam igrao u reprezentaciji.“
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Katar 2022
Mitrović obradovao naciju: Spreman sam, briga me za Brazilce! /video/
„Imali smo dobre igrače i ranije, ali nismo uspevali da izvučemo najbolje iz svakoga pojedinačno. Sada je drugačije, imamo individualni kvalitet, a tu je selektor koji zna najbolje kako da koristi igrače da pokažu ono najbolje. Imamo kvalitet kao tim, verujemo u sebe, bez obzira ko je protivnik, želimo da igramo našu igru, da damo što više golova“, zaključio je Mitrović.
Gost emisije Miljanov korner pred sam put na Mundijal u Kataru bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala