- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Deset razloga zašto je Katar zanimljiv navijačima iz celog sveta /video/

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaKatar
Katar - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Katar je domaćin ovogodišnjeg svetskog prvenstva u fudbalu. Ovo je druga azijska i prva arapska zemlja u istoriji koja organizuje najveći fudbalski događaj. Kao i uvek, navijači su glavni „ukras“ takmičenja. Poklonici fudbala koji će se ovde okupiti iz celog sveta, ne mogu čak ni da naslute šta ih sve čeka u zemlji domaćinu turnira tokom boravka.
Predstavljamo vam 10 glavnih razloga zbog čega takmičenje treba da se održi upravo ovde:
1. Mogućnost prisustvovanja na nekoliko utakmica u toku jednog dana
Stadioni turnira nalaze se blizu jedan drugom da navijačima pružaju do sada nedostupnu priliku – gledanje više od jedne utakmice na dan.
2. Razvijena infrastruktura
Katar je tako pripremio infrastrukturu za takmičenje da kretanje navijača od stadiona do stadiona ne iziskuje nikakav trud. Saobraćajna mreža autobusa i linija metroa omogućava gostima da se uz specijalne karte za navijače voze besplatno.
3. Prijatna klima
Održavanje takmičenja u zimskom periodu u oblasti Persijskog zaliva karakterišu mala temperaturna kolebanja. Tekući mesec je najpogodniji što se tiče vremenskih prilika. Takođe, raduju i dužina dana i broj sunčanih sati.

4. Saobraćajna dostupnost Katara
Aerodrom u Dohi je jedan od najvažnijih saobraćajnih čvorova u svetu, a njegov kapacitet je pritom specijalno zbog ovog sportskog takmičenja povećan. Tehnički uslovi prijema gostiju olakšavaju putnicima obavljanje svih potrebnih procedura tokom putovanja.
5. Blizina susednih zemalja:
Navijači koji stignu na takmičenje imaju mogućnost da posete druge zemlje Persijskog zaliva, koje se nalaze u neposrednoj blizini jedna od druge. Ogroman broj avio-polazaka omogućiće vam da putujete po pristupačnim cenama.

6. Upoznavanje arapske kulture:
Tokom održavanja turnira, Katar posebno za goste organizuje različite izložbe i tematske događaje na kojima ćete moći da se bliže upoznate sa arapskom kulturom i saznate nešto novo o civilizaciji Bliskog istoka.
7. Implementacija najnovijih tehnologija u izgradnji stadiona
Najmoderniji stadioni u svetu su klimatizovani, a monitori koji se nalaze na tribinama doprinose boljoj vezi navijača i igrača. Nikada pre ovakve tehnologije nisu korišćene na takmičenjima.

8. Odmor na plaži
Navijačima koji dolaze iz zemalja u kojima je trenutno hladan period godine, pruža se mogućnost da zamene zimu letom i uživaju u odmoru pored vode.

9. Pogodno vreme održavanja utakmica
Vremenska zona u kojoj se Katar nalazi omogućava velikom broju svetske populacije da gleda mečeve uživo u vremenu koje im odgovara. To je posebno dragoceno kad se zna da će se sledeće svetsko prvenstvo biti održano u Severnoj Americi.
10. Spoj turizma i fudbala
Fudbalski navijači imaju priliku da prošire i svoje kulturne vidike. Na raspolaganju su im mesta turističkog hodočašća kao što su poznati nasip „Korneš Doha“, ostrvo „Lulu“, koloritni bazar „Vakif“, vrt „Ispair“, nacionalni muzej islamske umetnosti, kulturna četvrt „Kjatara“, državna biblioteka, opera i zgrada lokalne filharmonije.
Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 20. novembra do 18. decembra, a na njemu će učestvovati 32 reprezentacije.
► Gost emisije Miljanov korner pred sam put na Mundijal u Kataru bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Katar 2022
Stepijeva kontra ponovo na Sputnjiku: Ne osveta, pobeda!
Zastava Rusija-Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
Katar 2022
„Rusija navija za Srbiju!“ /foto/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Katar 2022
Mitrović obradovao naciju: Spreman sam, briga me za Brazilce! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala