- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Stepijeva kontra ponovo na Sputnjiku: Ne osveta, pobeda!

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Pratite nas
Poznati srpski stručnjak Dragoslav Stepanović Stepi, poručio je za Sputnjik iz Nemačke, gde živi, da Srbija može da prođe grupu na Mundijalu, kao i da ne treba da se sveti Švajcarskoj, već da je pobedi.
Bivši trener Ajntrahta i Vojvodine, koji će kao i na Evropskom prvenstvu prošle godine, biti kolumnista Sputnjika tokom Mundijala u Kataru, „skenirao“ je rivale Srbije u Grupi G, dodajući da Piksi možda nema iskustvo vođenja ekipe na velikim takmičenjima, ali da je on od njegovog dolaska na kormilo dosta toga dobrog urađeno, a u generalnoj probi u petak uveče demoliran je Bahrein u Manami rezultatom 5:1.
Kolumnu Dragoslava Stepanovića – „Stepijeva kontra“ moći ćete da čitate na Sputnjiku tokom trajanja Mundijala u Kataru od 20. novembra do 19. decembra.
„Mi polazimo sa one tačke gde smo Portugaliju u Lisabonu pobedili. Ekipa i dalje ima taj zamah, gde između ostalog ništa nije bilo negativno, osim možda onog poraza kod kuće na startu Lige nacija od Norveške. Ali, ovu ekipu ništa ne može da poremeti i ona će sasvim sigurn želeti da pokaže već u toj prvoj utakmici svoju vrednost“, ističe Stepi na startu razgovora za Sputnjik.
Koliko je zapravo dobro, a koliko loše što sa Brazilom igramo prvu utakmicu na Mundijalu? Pre četiri godine u Rusiji bilo je obrnuto, sa Brazilcima smo zatvarali grupu i poraz nas je poslao kući...
- Prva utakmica je najvažnija, ali nije tragedija ako izgubimo. Brazil je svakako favorit za osvajanje trofeja i treba ih poštovati. Čitao sam malo brazilske medije i video da kod njih nije baš najbolja atmosfera, da je selektor od pojedinih igrača tražio da ne igraju 100 odsto za svoje klubove i da se čuvaju za Mundijal. Brazilci su opasni u svakoj sekundi, kako napred tako i nazad. Imaju taj kvalitet da mogu za tri minuta da preokrenu meč, čak i ako gube. Odigrali smo fenomenalne kvalifikacije i baš kao u doba Radomira Antića odlazimo na Mundijal sa nekim ciljem. Znamo šta hoćemo, hoćemo da prođemo grupu i to možemo.
Kako ocenjujete Švajcarsku i Kamerun, činjenica je da ćemo sa njima voditi bitku za prolaz u drugi krug?
- Što se Švajcaraca tiče tu imaju dve stvari, ali ću morati da povučem paralelu sa Vučićevom izjavom zbog čega je izabrao sedam žena u vladu ove godine. Žene ne reaguju odmah na neku stvar koja se desila, a muškarci bi odmah da se tuku, da se svete. Žene dave protivnika, sve izvuku iz njega, pa tek onda donesu odluku. Mi ne treba da idemo da se svetimo Švajcarcima za poraz iz Rusije kada nas je oštetio sudija Brih jer nije dosudio penal nad Aleksandrom Mitrovićem. Treba samo da ih pobedimo, to je dovoljno. Da pobedimo one što su rođeni na Kosovu, a misle da su rođeni na Beverli Hilsu i što provociraju pokazivanjem dvoglavog orla. Od Kamerunaca smo bolji, oni nemaju taj kvalitet nego idu uvek da iznenade, pa šta bude, kako bude. Sve mogućnosti u našoj grupi su u igri, ali jako je bitno da ne idemo u Katar da se svetimo bilo kome, već da igramo fudbal“.
© Foto: FSSDušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
Koliko vas plaši zdravstvena situacija sa Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem, obojica su i dalje pod znakom pitanja za Brazilce, možda i više od toga?
- Mislim da je to naš najveći problem što jedan igrač mora da se bori i da igra i kada je spreman 60, 70, 80 odsto, a ne da je maksimalno spreman i zdrav. To su najveći problemi. To je ono što jednu ekipu čini ekipom. Piksi je dosad uglavnom pravio igru oko njih dvojice jer su vrhunski napadači i pokazali su da mogu da igraju zajedno. Odličan su tandem. Ukoliko ne budu mogli, to je šansa za Luku Jovića koji je poslednje tri godine izgubio mnogo od svog renomena. Moguće da će dobiti priliku da pokaže šta zna. Tu je i Filip Đuričić. Uostalom, može Piksi da igra i sa jednim centarforom“.
Čime biste bili zadovoljni, kojim rezultatom Srbije na Mundijalu? Šta je za vas uspeh?
- Prvi i osnovni zadatak jeste da se prođe grupa. Dugo nas nije bilo na velikim takmičenjima i sam plasman je uspeh, ali ambicije moraju da postoje i da budu visoke. Ako prođemo grupu, mislim da sam negde video da bismo mogli da ukrstimo sa Nemcima, a u nokaut fazi svakako nema spekulacija i protivnika ne možete da birate. Morate svakoga da pobedite ukoliko želite da idete dalje i dalje“.
Koga vidite kao favorita za podizanje „Zlatne boginje“ u decembru?
- Brazil je uvek favorit, tu su Francuzi, Argentinci, Nemci. Francuzi imaju Kolo Muanija iz Ajnrahta koji je brz kao metark. Možda bi i Belgijanci konačno mogli da blesnu. Uvek postoji jedna ekipa koja bude iznenađenje, i tu mislim da bi trebalo obratiti pažnju na Englesku. Igrali su finale Evropskog prvenstva sa Italijom, i mislim da bi sada mogli da naprave čudo. Tu je i Argentina sa Mesijem“, zaključio je Stepanović.
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
Katar 2022
Piksi: Ovo je život /video/
Švajcarska, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
Katar 2022
EKSKLUZIVNO Urednik „Blika“: Mnogi Švajcarci neće gledati Mundijal - Albanci su naučili lekciju
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
SPORT
Ronaldo više „ne stanuje“ na Old Trafordu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala