- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski general otkrio kako je prošlo testiranje raketnog sistema „Sarmat“ /video/

© Sputnik / Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete Sarmat iz kosmodroma Pleseck
Lansiranje rakete Sarmat iz kosmodroma Pleseck - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
Ruske strateške raketne snage uspešno su sprovele testiranje napredne interkontinentalne balističke rakete RS28-Sarmat, saopštio je danas komandant te jedinice general pukovnik Sergej Karakajev.
Karakajev je to rekao tokom zasedanja Vojnog saveta Strateških raketnih snaga, sumirajući rezultate te jedinice u ovoj godini.
„Nastavlja se aktivno prenaoružavanje Strateških raketnih snaga savremenim raketnim sistemima. Uspešno su sprovedeni letni testovi raketnog kompleksa „Sarmat“. Takođe, i raketni sistem „Jars“ potvrdio je svoje mogućnosti tokom testa na kosmodromu Pleseck“, rekao je Karakajev.
Strateške snage su tokom vežbi ove godine izvele više od 550 marševa, od čega je više od polovine izvedeno noću, rekao je general pukovnik.
RS-28 „Sarmat“ je moderan ruski strateški raketni kompleks pete generacije, koji je stacioniran u podzemnim šahtovima. Sastoji se od višestepene interkontinentalne balističke rakete, koja može da nosi različite vidove bojevih glava, kao i hipersonične blokove oružja. Može da pogađa ciljeve na velikoj udaljenosti, koristeći različite trajektorije leta i tako izbegavajući sisteme protivvazdušne odbrane.
Opitno lansiranje rakete tog sistema izvedeno je u aprilu sa kosmodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti Rusije. Po završetku ispitivanja tog sistema, on će ući u naoružanje ruske vojske.
Lansiranje rakete Sarmat iz kosmodroma Pleseck - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
RUSIJA
Uspešno lansirana raketa "Sarmat"; Putin: Da se zamisle oni koji nam prete
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
RUSIJA
Jedan „Sarmat“ može da uništi polovinu obale kontinenta koji Rusija smatra neprijateljskim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala