- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slavni trener optužio Hrvata i Efes da su snimali trening – Ataman tražio ostavku

© AP Photo / Marius BeckerŠarunas Jasikevičijus, trener Barselone
Šarunas Jasikevičijus, trener Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
Utakmicu osmog kola Evrolige između Efesa i Barselone obeležio je Šarunas Jasikevičijus trener kluba iz Katalonije, koji je najpre poslao Nikolu Kalinića u svlačionicu, a potom ušao u svađu sa klupom prvaka Evrope.
Burno se završila napeta utakmica košarkaša Efesa i Barselona, a pobeda aktuelnog šampiona Evrolige dodatno je podstakla Šarunasa Jasikevičijusa na svađu.
Nakon što je meč završen Jasikevičijus je prišao klupi Efesa i ušao u svađu sa Tomislavom Mijatovićem, pomoćnim trenerom iz Hrvatske.
„Dobra vam je ta kamera“, besno je rekao trener Barselone čime je izneo optužbu da su iz Efesa snimali trening katalonskog kluba.
Ergin Ataman, trener turske ekipe, burno je reagovao nakon optužbi i na konferenciji za medije rekao da će se povući sa svoje funkcije ukoliko se dokaže da je Efes snimao treninge.
„Sinoć se šalio kako će me nazvati da pita o stanju Šejna Larkina. Taj poziv nisam dobio, ali očekujem da me sada nazove i da se izvini za ono što je uradio posle utakmice. Rukovali smo, a on je prišao mom stručnom štabu i optužio ih za snimanje njegovih treninga. Dobri smo prijatelji i pozvaću ga da dokaže svoje optužbe. Otkad sam ovde to nikome nikada nije palo napamet. Ako dokaže da smo im snimali treninge, povući ću se sa mesta glavnog trenera Efesa istog trenutka“, rekao je Ataman.
Ukoliko Jasikevičijus ne dokaže tvrdnje koje je izneo Ataman traži njegovu ostavku.
„Međutim, ako ne može to da dokaže, onda neka se izvini za svoje ponašanje mojim pomoćnicima ili nek podnese ostavku, nek da otkaz barem na mestu Asocijacije evroligaških trenera. Ovo su ozbiljne optužbe. Neka ovo bude poruka Šarasu“, bio je besan Ataman.
Sa druge strane Jasikevičijus nije želeo da priča o sukobu kao ni da potvrdi šta je rekao kada je prišao do klupe Efesa.
„O čemu god da smo se svađali, to je između nas. Nekada moramo da kažemo neke stvari u koje verujemo, ali i da pređemo preko toga. Sve što sam mu rekao svi razumeju u našem biznisu, ali je najbolje da to ostavimo između nas trenera“, rekao je posle meča trener Barselone.
Kada je reč o Nikoli Kaliniću koga je poslao u svlačionicu u toku utakmice, Jasikevičijus nije želeo da govori mnogo, ali tvrdi da je srpski košarkaš pokazao manjak poštovanja.
„Iskazao je nepoštovanje prema timu, pozabavićemo se time unutra kluba“, kratak je bio trener Barselone.
Nedavno je gost u emisiji Miljanov korner bio srpski košarkaš Ivan Paunić koji već godinama igra u Rusiji.
Džeremi Sočan - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
SPORT
Potez u timu „ludog Srbina“ najveća majstorija u sezoni – Sabonis završio na posteru /video/
Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
SPORT
Drama pripala Zvezdi – Nedović darovao prvu pobedu Ivanoviću
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
SPORT
Kalinić se posvađao sa trenerom i završio u svlačionici /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala