- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska dobila partiju novih višecevnih raketnih bacača „Tornado-G“ i „Tornado-S“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaVišecevni bacač raketa „Tornado G“
Višecevni bacač raketa „Tornado G“ - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Pratite nas
Ruski konstruktorski biro je Ministarstvu odbrane Rusije isporučio partiju novih višecevnih raketnih bacača „Tornado-G“ i „Tornado-S“, saopštila je kompanija „Rosteh“.
„Obaveze iz ugovora za isporuku modernih borbenih vozila ‘Tornado-G’ i ‘Tornado-S’ su ispunjene u potpunosti i u dogovorenom vremenskom roku. Zbog povećane proizvodnje, na brojnim lokacijama zaposleni rade u tri smene“, rekao je generalni direktor Konstruktorskog biroa Sergej Djadkin.
Prema njegovim rečima, u kompaniji su otvorena nova radna mesta, povećane su plate i radi se na novim tehničkim mogućnostima.

„Konstruktorski biro je jedini u Rusiji koji proizvodi borbene i višecevne raketne sisteme ‘Grad’ i 'Smerč’ i njihove modernizovane verzije 'Tornado-G' i „Tornado-S“, naveli su u kompaniji.

Nije pojašnjeno koliko je ovih sistema predato ruskoj vojsci.
„Tornado-G“ je kalibra 122 milimetara i koristi se za napade na ariljerijske baterije i minobacače, snage protivvazduhoplovne odbrane, vojsku i naoružanje. Višecevni raketni bacač je opremljena automatizovanim sistemom za navođenje i kontrolu vatre.
„Tornado-S“ je kalibra 300 milimetara i koristi se za gađanje daljih vojnih grupacija, taktičkih raketa, protivavionskih kompleksa i vojno-industrijske infrastrukture.
Ratna mornarica Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
RUSIJA
„Rosteh“: Počele serijske isporuke PVO sistema „Pancir-ME“ Ratnoj mornarici Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala