- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rosteh“: Počele serijske isporuke PVO sistema „Pancir-ME“ Ratnoj mornarici Rusije

© Sputnik / Vasilij Batanov / Uđi u bazu fotografijaRatna mornarica Rusije
Ratna mornarica Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Počele su serijske isporuke najnovijih protivvazdušnih raketno-topovskih sistema „Pancir-ME“ Ratnoj mornarici Rusije, izjavio je za Sputnjik industrijski direktor kompleksa naoružanja „Rosteha“ Bekhan Ozdojev.
On je dodao da se, konkretno, u Crnom moru privode kraju testiranja malog raketnog broda, naoružanog morskim „Pancirem“.
Ozdojev je takođe podsetio da je ranije u sastav Baltičke flote ušao mali raketni brod iz projekta 22800 „Odincovo“, koji je opremljen pomenutim PVO sistemom.
Prema podacima otvorenih izvora, „Odincovo“ je za sada jedini brod u borbenom sastavu Ratne mornarice Rusije, koji je opremljen morskim „Pancirem“.
Sistem je prvi put predstavljen javnosti na Međunarodnom vojno-pomorskom calonu u Sankt Peterburgu 2017. godine. „Pancir-ME“ napravljen je na bazi kopnene verzije „Pancir-SM“.
Prema javnim podacima, „Pancir-ME“ može da gađa vazdušne ciljeve raketama na udaljenosti do 20 kilometara na visinama od 2 do 15.000 metara. Potivvazdušni topovi mogu da unište ciljeve na udaljenosti do 4 kilometra. Maksimalna brzina pogađanja mete može da dostigne jedan kilometar u sekundi.
Testiranje hipersonične rakete Cirkon - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
RUSIJA
Ruska mornarica dobija raketu koju niko ne može da zaustavi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala