- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Orlovi raširili krila: Pričaju o brazilskom inatu, pa valjda je srpski inat veći!

© Foto : FSS/Marko Metlas Ivan Ilić
Ivan Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Pratite nas
Pred utakmicu sa Bahreinom i pred početak Svetskog prvenstva u Kataru Ivan Ilić i Strahinja Eraković, reprezentativci Srbije govorili su o rivalima na Mundijalu i istakli da izuzetno poštuju sve reprezentacije, ali da se nikoga ne plaše.
Euforija pred Mundijal raste, a fudbaleri Srbije vredno treniraju i spremaju se najpre za prijateljski susret sa Bahreinom koji će im služiti kao najbolja provera pred Svetsko prvenstvo u Kataru.
Na spisku igrača je i Ivan Ilić koji se nedavno oporavio od povrede koju je zaradio tokom Lige nacija. Srpski fudbaler gaji pobednički mentalitet koji Dragan Stojković Piksi izuzetno ceni, a Ilić je u tom duhu i govorio pred početak Mundijala.
„Respektujemo svakog rivala, ali se nikoga ne plašimo. Razmišljamo isključivo o pobedama, ići ćemo utakmicu po utakmicu, sa željom da doguramo što dalje na Svetskom prvenstvu. Ne vidim ništa sporno u tome što težimo samoj završnici, svi smo profesionalni sportisti i valjda je normalno da nas interesuju visoki ciljevi. Brazil je moćna ekipa, ali niko ne može da nam zabrani da uđemo otvorenog garda i da pokušamo da ih iznenadimo“ rekao je Ilić za Fudbalski savez Srbije.
Srpski reprezentativac smatra da je Srbija napravila dobar potez time što je došla u Manamu gde će osetiti klimu sličnu kao što je u Dohi.
Selekcija Srbije sastaje se u petak od 16:30 sa reprezentacijom Bahreina.
„Nismo pogrešili sa izborom sredine za ove kratke pripreme i za poslednju proveru pred meč sa Brazilom. Za razliku od nekih drugih reprezentacija, koje se pripremaju u Evropi, došli smo u Manamu gde je klima slična kao u Dohi. Taj prvi trening je bio dosta naporan, ali nas nešto slično očekuje u Kataru i dobro je da se što pre adaptiramo na vremenske uslove. U Oslu sam igrao sa lakšom povredom za koju se kasnije ispostavilo da je istegnuće mišića, sada je sve dobro i nema razloga za brigu“, istakao je Ilić.
Srpski fudbaler u Veroni igra sa kamerunskim reprezentativcem Martinom Honglom.
„Pričali smo o Mundijalu, rekao mi je da imaju malih problema sa Angisom iz Napolija. Bilo je frke sa timom, ali ne sumnjam da će se do početka turnira dobro pripremiti i da će svima u grupi biti veoma nezgodan protivnik“, rekao je Ilić.
Fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković jedini je fudbaler iz Superlige Srbije na spisku Dragana Stojkovića.
„To je obaveza više. U Kataru branim čast domaćeg prvenstva i trudiću se da opravdam očekivanja fudbalske javnosti. Reprezentacija je mnogo viši nivo od Superlige Srbije i to poziva na još veću odgovornost. Informacija me je zatekla u autu, počeli su da me bombarduju pozivima i porukama, najpre porodica, pa svi ostali. Reakcija je bila fenomenalna, nisam mogao da verujem da sam se našao među putnicima za Katar, želeo bih da se zahvalim selektoru i stručnom štabu na ukazanom poverenju“, rekao je Eraković, koji neće biti jedini član Crvene zvezde na Svetskom prvenstvu.
Golman Crvene zvezde Milan Borjan biće u reprezentaciji Kanade, a Osman Bukari će igrati za Ganu na Mundijalu.
Bukari prati našu reprezentaciju, zna sa kakvim kvalitetom raspolažemo i dao nam je velike šanse za dobar plasman na Mundijalu. Borjanu sam poželeo da prođe grupu i da se sastanemo u nokaut fazi. Bilo bi lepo da se vidimo u finalu, da mu damo tri komada i da pokažemo ko je ko“, dodao je srpski fudbaler.
Eraković je istakao da je oduševljen atmosferom u nacionalnom timu.
„Nisam verovao da je sve na ovom nivou, dok nisam ušao u reprezentaciju i postao deo jedne fantastične grupe. Iako sam među najmlađima u timu, osećam se zaista lepo, svi me gledaju na isti način, od kapitena Dušana Tadića do mog druga Ilića. Dišemo kao jedan i to je najveća prednost ove generacije. Čekamo sa nestrpljenjem 24. novembar. Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. Govori se mnogo o brazilskom inatu, pa valjda je srpski inat veći od brazilskog. O minutaži uopšte ne razmišljam, čast mi je što sam akter najveće smotre svetskog fudbala i uživam družeći se sa ovim divnim momcima“, zaključio je Eraković.
Srbija će u subotu otputovati u Dohu gde će se pripremati do početka Svetskog prvenstva. Naša selekcija će biti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Srbija će prvi meč na Mundijalu odigrati 24. juna protiv selekcije Brazila.
Mitrović u jednoj od dobrih prilika pred golom Alisona. - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Katar 2022
Analize kažu – Srbija je već u istoriji Mundijala
Vanja Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Katar 2022
Vanja, šta uradi to? /video/
Fudbaleri Švajcarske slave pogodak Harisa Seferovića – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Katar 2022
Debakl Švajcarske pred Mundijal – videli su „crne zvezde“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala