- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Brazilac skenirao Srbiju: „Dosadni su i imaju veoma opasno oružje“

© AP Photo / Antonio CalanniDanilo Brazil
Danilo Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
Pratite nas
Brazilac Danilo poručio je pred početak Mundijala i prvi meč sa Srbijom koji je zakazan za 24. novembar, da je njegov klupski saigrač Dušan Vlahović opasno oružje koje poseduju Orlovi. Desni bek ne razmeće se izjavama i euforijom koja vlada u „zemlji sambe i kafe“ da će „Zlatna boginja“ posle 20 godina ponovo da se vrati kući, već poziva na oprez.
„U poslednje vreme dosta slušam i čitam na temu da smo favoriti. Razumemo i prihvatamo odgovornost, pogotovo zbog rezultata koji smo imali, pobedničkog niza i načina na koji smo izneli kvalifikacije sa ovim imenima. Ali, nije tu samo Brazil, ima i drugih selekcija koje poseduju kvalitetne igrače. Draž takmičenja i jeste u neizvesnosti koja je na najvišem nivou u poslednje vreme. Nije sporno da smo jedan od favorita, ali i druge ekipe imaju svoju računicu i pred nama je jedno lepo takmičenje“, rekao je Danilo.
A onda se iskusni desni bek, po potrebi i levi, osvrnuo na Srbiju koja će biti prva prepreka Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru.
„Dušan Vlahović je pokazao da poseduje ogroman talenat i svakim danom napreduje. On će u Kataru biti opasno oružje reprezentacije Srbije. Srbija je izuzetno nezgodna kada je ofanziva u pitanju. Srbi napadaju kroz dubinu, fizički su veoma dosadni. Da ne zaboravim Kostića koji je nedavno stigao u Juventus. Bilo mu je potrebno vreme da uđe u dinamiku Juventusa, ali on poseduje neverovatnu snagu u nogama. Ima sjajan udarac i centaršut od kojeg je teško odbraniti se. Sve to bi trebalo neutralisati, jer ukoliko mu dozvolite da uputi udarac ili centaršut, može da napravi mnogo problema rivalu, a to smo mi u prvoj utakmici“, istakao je Danilo.
Brazil i Srbija odmeriće snage 24. novembra u meču prvog kola Grupe G, a taj susret je zakazan za 20 časova po srednjeevropskom vremenu.
Dušan Tadić i Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
Katar 2022
Kako igra Brazil i zašto je Srbija „nagazna mina“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
Katar 2022
Italijani će navijati za Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala