- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Povratak Amerike počinje upravo sada“: Tramp objavio kandidaturu za predsedničke izbore

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp objavio je svoju kandidaturu na predsedničkim izborima, koji će se u toj zemlji održati 2024. godine.
Odluku da ulazi u predsedničku trku Tramp je svojim pristalicama saopštio juče na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi pred televizijskim kamerama.
„Da bih Ameriku ponovo učinio velikom i slavnom, večeras objavljujem svoju kandidaturu za predsednika Sjedinjenih Država“, rekao je Tramp okupljenima u Mar-a-Lagu gde će biti sedište njegove kampanje.
„Moji sugrađani, povratak Amerike počinje upravo sada“, počeo je Tramp u svojoj uvodnoj reči pristalicam. „Nikada nije bilo ničega što bi moglo da se takmiči sa onim što smo svi uradili.
„Za milione Amerikanaca, protekle dve godine pod Džoom Bajdenom bile su vreme bola, teškoća, anksioznosti i očaja, kako mi govorimo, inflacija je najveća u poslednjih 50 godina, cene gasa su dostigle najviše nivoe u istoriji, i očekujte da će oni ići mnogo više, sada kada su strateške nacionalne rezerve – koje sam ja napunio – praktično istrošene kako bi se cene benzina održale niže neposredno pre izbor“, naveo je Tramp.
Dodao je da to neće biti samo njegova kampanja, već svih republikanaca. Ukoliko pobedi, Tramp će postati drugi predsednik SAD kome je to pošlo za rukom na dva neuzastopna izbora.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
SVET
„Katastrofalno i nečuveno“: Tramp poziva na proteste zbog problema sa glasanjem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala