- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal ne zna sa Amerikancima: Razočaravajuće!

© AP Photo / Michel EulerRafael Nadal, Pariz, Bersi
Rafael Nadal, Pariz, Bersi - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Ne ide, pa ne ide Rafaelu Nadalu u poslednje vreme. Treći vezani poraz osvajača 22 Grend slem titule u dvoboju sa američkim teniserima. Posle Tijafoa i Pola, savladao ga je i Tejlor Fric (7:6, 6:1) na startu završnog Mastersa u Torinu. Španac se oglasio posle iznenađujućeg poraza, poručivši da je njegova igra bila razočaravajuća.
Rafaelu Nadalu definitivno ne odgovaraju Amerikanci. Takav utisak neodoljivo se stiče kada su u pitanju poslednja tri duela sa igračima iz Sjedinjenih Američkih Država.
Prvo je na US Openu u osmini finala Frensis Tijafo pobedio Rafu, da bi Tomi Pol na Mastersu u Parizu učinio isto, a onda je to pošlo za rukom i Tejloru Fricu u Torinu, gde je u subotu startovao završni Masters.

„Mislim da je prvi set bio solidan, ali je Tejlor odigrao zaista impresivan meč. Moja partija u drugom setu je bila razočaravajuća. Servis mi je dobro funkcionisao u prvom setu, ali sam imao teškog rivala s druge strane mreže. Brojni detalji su pravili razliku, a oni su bili na strani tenisera koji je odigrao meč sa više samopouzdanja“, rekao je Nadal.

A, onda je tradicionalno u Nadalovom stilu usledilo „pravdanje“ i traženje uzroka neočekivanog poraza. U prethodnom izlaganju u Parizu, pominjao je i sina i činjenicu da je nedavno postao otac, te da mu razdvojenost od naslednika i porodica pravi dodatni problem.
„Povratak na teren posle nekoliko mečeva nije idealan scenario. Kada se vratim iz povrede neophodne su mi pobede kako bih stekao samopouzdanje. Ali, kada igrate protiv najboljih onda se stvari komplikuju. Ovo nije idealan turnir na kom bi trebalo da vratim samopouzdanje. Moram to da prihvatim i da nastavim da radim. Znam da imam pravi stav, ali ne pokazujem potreban nivo u tim mečevima“ istakao je Rafa.
Novak Đoković u ponedeljak uveče od 21 čas startuje u Torinu, a rival mu je Grk Stefanos Cicipas, dok Nadal meč drugog kola igra u utorak od 14 časova protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.
►Za Sputnjik je nedavno pričao Novak Đoković.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
SPORT
Poraz Nadala na startu Završnog turnira!
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
SPORT
Nadal: Najveći rival? Novak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
SPORT
„Đoković je i dalje najbolji teniser sveta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala