- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal: Najveći rival? Novak Đoković

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal od 21 čas igra prvi meč na ATP Tur finalu u Torinu protiv Tejlora Frica. Za Rafu je završni Masters važan pre svega jer ima veliku priliku da osvajanjem turnira stigne do prvog mesta na kraju sezone.
Jedno od pitanja za Rafaela Nadala uoči starta turnira bilo je i koga smatra svojim najvećim rivalom. Odgovor je bio sasvim očekivan.
„Moj najveći rival je Novak Đoković. Posle svega, on je taj koji mi je najbliži po broju grend slemova, sa ukupno 21. Naravno i zbog svih tih mečeva do sada, zbog naše istorije. Od svih aktivnih igrača, najopasniji rival za mene je bez sumnje Novak“, poručio je Nadal.
Španski teniser je svestan da je podbacio na turnirima u dvoranama.
„Podbacio sam u tom smislu da sam mogao da budem bolji dvoranski igrač. To je realnost ovog sporta. Za ATP Tur Finale sam se kvalifikovao 17 puta, ali nisam bio takmičarski na nivou 17 puta. Zaista ne znam koliko puta sam bio u optimalnom stanju da igram ovaj turir. Istorijski, turniri u dvorani su mi najgori, ali istina je da sam proteklih godina značajno napredovao i na ovoj podlozi“, kaže Nadal.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
SPORT
„Đoković je i dalje najbolji teniser sveta“
Bez obzira na sve, Nadal kaže da je spreman za sve izazove.
„Što se mene tiče, dobro sam pripremljen. Igram sa najboljim na svetu. Naravno da je lepše doći da nekoliko pobeda, ali nema vremenskog limita da se dostigne dobra forma. Od prvog dana igrate sa najboljima“, zaključio je Nadal.
►Za Sputnjik je nedavno pričao Novak Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala