- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Državne dume: Zelenski gurnuo Ukrajinu u dugove i lišio Ukrajince budućnosti

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije u Moskvi
Zgrada Državne dume Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pretvorio je zemlju u državu-bankrot i lišio njene građane budućnosti, napisao je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin na Telegramu.
„Trenutno Kijev troši više od polovine prihoda, odnosno 57,9 odsto i zato je primoran da uzima nove kredite. Ukrajina je država-bankrot“, rekao je Volodin.
On je dodao da Kijev pokušava da zataška to pitanje, ali da je problem očigledan. Volodin je istakao da je Zelenski Ukrajince lišio budućnosti, tako što je zemlju pretvorio u velikog dužnika.
Prema njegovim rečima, to je posledica državnog prevrata, koji se dogodio u Ukrajini u februaru 2014. godine i doveo do potpunog gubitka suvereniteta Ukrajine. Budžet države se 40 odsto formira na račun stranih kredita i zajmova, rekao je Volodin, a 2023. godine će strane investicije iznositi 58 odsto.
„Ukrajina nije u mogućnosti da samostalno obezbedi plate i penzije i da rešava druga socijalna pitanja. Situacija se pogoršava“, zaključio je predsednik Državne dume Rusije.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
SVET
Više nije smešno: U šta Zelenski pretvara Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala