- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ministarka finansija SAD: Neke sankcije protiv Rusije mogu ostati i nakon okončanja konflikta

© AP Photo / Jacquelyn MartinMinistarstvo finansija SAD u Vašingtonu
Ministarstvo finansija SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države ne isključuju mogućnost da može biti izvršena korekcija sankcija protiv Rusije, ali da deo sankcija može ostati na snazi i nakon okončanja konflikta u Ukrajini, izjavila je ministarka finansija SAD Džanet Jelen.

„Mislim da je u kontekstu nekog mirovnog sporazuma moguća korekcija sankcija s obzirom na ono što se dogodilo, međutim, smatramo da bi neke sankcije možda trebalo da ostanu na snazi“, rekla je Jelen za list „Volstrit džurnal“.

Ona je dodala da Vašington može da iskoristi naftu iz strateških rezervi, u slučaju da Rusija smanji izvoz nafte.
EU je odlučila da proširi sankcije na ograničavanje cena nafte, zbog čega brodovi koji prevoze rusku naftu mogu da izgube pristup evropskim pomorskim uslugama. Prema informisanim izvorima, američki zvaničnici su zabrinuti da će brodovi prestati da prevoze naftu iz Rusije iz straha da će izgubiti pristup osiguranju iz Evrope i zbog kupovine nafte koja ne potiče iz Rusije.
Zapad je pojačao pritisak sankcijama na Rusiju zbog situacije u Ukrajini, a to je dovelo do rasta cena električne energije, goriva i hrane u Evropi i SAD. Predsednik Rusije Vadimir Puti je ranije izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a da su sankcije nanele ozbiljnu štetu svetskoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da se pogoršaju životi miliona ljudi.
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Orban: Sankcije EU ne slabe rusku, nego evropsku privredu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala