- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zlatna Jovana Preković završila sjajnu karijeru

© Sputnik / Lola ĐorđevićJovana Preković
Jovana Preković - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Srpska karatistkinja, Jovana Preković, dvostruka evropska, dvostruka svetska i olimpijska šampionka iz Tokija je poslednjim, oproštajnim mečom stavila tačku na profesionalnu karijeru. Spektakularna manifestacija u SRC „Šumadija“ u Aranđelovcu okupila je veliki broj sportista koji su ispratili završetak njenog aktivnog bavljenja sportom.
Nakon završenih tonova odsvirane himne Srbije, Jovana Preković, Roksanda Atanasov i njihov tim saradnika uz Karate klub „Knjaz“ su zajedno sa svojim gostima, prezentovali nekoliko borilačkih sportova. Prisutni su imali priliku da pogledaju mečeve u džudou, rvanju, tekvondu i karateu.
Svečanu manifestaciju uveličali su i mnogi šampioni poput Milice Mandić, Zorane Arunović, Marice Perišić, Aleksandra Kukolja, Zuraba Datunašvilija, japanske karatistkinja Mjaumi Someje, Kajo Someje i mnogi drugi.
„Sada kako sam skinula svoju opremu, shvatila sam da je ovo najbitniji dan za jednog sportistu. Odluka da se sve ovo jednog dana završi, smatram da je morala da ima ovakav završetak. Ceo moj rad i trud zaslužuju ovaj jedan minut, hvala Vam što ste deo toga. Hvala mojoj porodici, trenerima i prijateljima“, rekla je Jovana Preković.
Velika šampionka!
Jovana Preković - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
SPORT
Jovana i Roksanda za Sputnjik: Razgovor s dekom, plivanje s „ajkulama“ i – tri zlata za Srbiju!
► Nedavno je u Beograd stigao i trofej Svetskog prvenstva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala