Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić: Srbija neće upasti u zamku Zapada u vezi sa ZSO

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Beograd neće upasti u zamku zapadnih sila i prihvatiti da se ponovo otvara formiranje Zajednice srpskih opština, što je EU garantovala svojim potpisom na Briselskom sporazumu.
Dačić je istakao da je za Srbiju neprihvatljivo da se vraća na nešto što je potpisano i ugovoreno, što se traži samo zbog toga što Brisel i Vašington oklevaju da nateraju premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija da ispuni obavezu o formiranju ZSO.
„To nećemo prihvatiti, niti, niti ćemo pristati da se bitka za prevlast između Brisela, Pariza, Berlina i Vašingtona odvija preko naših leđa“, rekao je Dačić za štampano izdanje „Večernjih novosti“.
On je ukazao da sve zapadne sile pojedinačno, a posebno udružene, imaju moć i mehanizme da primoraju Prištinu da ispoštuje svoj deo obaveza iz Briselskog sporazuma, ističući da se to ne postiže samo apelima, na koje se Priština do sada oglušila bezbroj puta.
Sastanak zvaničnika EU Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
SRBIJA
Dogovor Beograda i Prištine je – utopija
Olaf Šolc i Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
SRBIJA
Devet tačaka za kapitulaciju Srbije: Nova francusko-nemačka zamka u koju Beograd ne upada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala