Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Za sve je kriva Rusija! Balkanski liderčići dobili sjajan alibi za svoje promašaje

© AFP 2023 / Nikolay DoychinovMapa Balkana
Mapa Balkana - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama optužio je opoziciju da pokušava da ga svrgne sa vlasti pomoću „ruskog novca“. Tako se, prema rečima profesora dr Stevice Deđanskog, svrstao u red onih koji koriste odnos svoje zemlje prema Rusiji da bi rešili unutrašnje političke probleme.
Od kako je zapad faktički satanizovao Rusiju nema države, bar iz našeg regiona, kojoj atak na Rusiju nije postao jedna slamka spasa ne bi li se tako dodvorili zapadu i dobili nešto zauzvrat.

Za antiruski stav nagrda sa zapada

Deđanski precizira da je Crna Gora prva u regionu „povukla nogu“ shvativši da zbog dešavanja u Ukrajini i sveopšteg antiruskog stava vrlo berićetno može da iskoristiti trenutak.
„Na zapadu je Rusija proglašena za „strašilo“ i to iz više razloga pre svega iz američke želje da posvađa svoje saveznike sa Rusijom da bi se SAD ekonomski spasavale iz krize u koju su upale,“ napominje Deđanski.
Sada je to već postala mantra koju svi ponavljaju, dodaje on, i „računaju“ kao istinu.
„U tom svetlu, svako ko ima bilo koji problem dovoljno je da ukaže da je to zbog Rusije. I to smo gledali ranije i na našim prostorima od Mila Đukanovića koji je za sve probleme krivio “ruske agente“ i za to je dobijao podršku zapada,“ podseća sagovornik Sputnjika.

Pelcer koji se dobro primio

Taj „pelcer“ se očigledno primio i na ostale države u regionu, kaže Deđanski jer ga svi obilato koriste od BIH preko Hrvatske, pa do takozvanog Kosova.
„Uvideli su da je to model koji funkcioniše i sada svi posebno regionalni liderčići to koriste kao narativ i očigledno da im to dobro prolazi na Zapadu čim nastavljaju da ga koriste. Tako da, šta reći sem dobro došao u klub i Edi Rama,“ zaključuje Deđanski.
Podsećanja radi, Rama usled povremenih masovnih protesta u Albaniji zbog poskupljenja, korupcije, pada životnog standarda i stope kriminala, optužuje najveću opozicionu stranku u zemlji da se navodno finansira iz Rusije.
Zvanična Moskva je više puta demantovala optužbe da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja.
Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
RUSIJA
Edi Rama optužio opoziciju u Albaniji da pokušava da ga svrgne pomoću „ruskog novca“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala