- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Edi Rama optužio opoziciju u Albaniji da pokušava da ga svrgne pomoću „ruskog novca“

© AP Photo / Olivier MatthysPremijer Albanije Edi Rama
Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
Premijer Albanije i lider vladajuće Socijalističke partije Edi Rama ponovo je optužio opozicionu Demokratsku stranu da pokušava da ga svrgne navodno uz pomoć „ruskog novca“.
Povod za Raminu izjavu bilo je razmatranje inicijative u parlamentu Albanije koja predviđa da najveća luka u zemlji Drač na Jadranskom moru pređe iz državnog vlasništva u ruke privatne kompanije koja bi se pozabavila njenom modernizacijom i izgradnjom marine. Međutim, opozicija se ne slaže sa tim projektom.
„Vi ste gubitnici, bezlični ljudi, bez religije, nacije i vere. Vi lažete i optužujete pojedince i jednu od najvećih kompanija na svetu za nepošteno poslovanje. Vi ste plaćeni ruskim novcem da smenite vladu zemlje“, rekao je Rama, obraćajući se opoziciji, prenosi portal „Albenijan dejli njuz“.
Poslanici Demokratske stranke Albanije su mu, zauzvrat, odgovorili da takvom leksikom krši norme i pravila parlamenta i da „samo čovek sa velikim problemima može sebi da dozvoli da se tako izražava“.
Rama usled povremenih masovnih protesta u Albaniji zbog poskupljenja, korupcije, pada životnog standarda i stope kriminala optužuje najveću opozicionu stranku u zemlji da se navodno finansira iz Rusije.
Zvanična Moskva je više puta demantovala optužbe da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja.
Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
SRBIJA
Rama: Pokušao sam da im objasnim kolika je popularnost Putina u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala