- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučajnost ili nova sabotaža Đokovića –Nadal u grupi tenisera koji „ne smeju“ da ga pobede

© AP Photo / Adam HungerRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, dobio je teške protivnike u grupnoj fazi Završnog Mastersa u Torinu, dok je sa druge strane Rafaelu Nadalu čini se dosta olakšan put jer mu se u grupi nalaze rivali koje poznaje i više nego što bi trebalo.
Nakon što su žrebom odabrane grupe za Završni Masters u Torinu i više nego jasno da je pred Novakom Đokovićem težak izazov jer će se za prolazak u drugu fazu takmičenja boriti protiv Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova.
Na drugoj strani nalaze se Rafael Nadal, Feliks Ože Alijasim, Kasper Rud i Tejlor Fric.
Da srpski teniser ima teži zadatak najpre govore međusobni dueli. Trojica igrača koji su u grupi sa Novakom imaju najmanje jednu pobedu protiv njega.
Cicipas ga je u 11 mečeva pobedio dva puta, Medvedev u isto toliko četiri puta, dok Rubljov i on u dva međusobna duela imaju skor 1:1.
Kod Nadala je potpuno drugačija situacija jer ga je od protivnika pobedio samo Tejlor Fric i to jednom! Međutim, kada se otkrije pozadina to i nije toliko čudno.
Feliks Ože Alijasim, koji je trenutno u vrhunskoj formi trenira sa Tonijem Nadalom, a stric čuvenog španskog asa nikada nije krio da ne može da odaje Rafine tajne Kanađaninu i da teško podnosi njihove međusobne duele.
Kasper Rud, norveški teniser, ove godine je igrao finale Rolan Garosa protiv Nadala, a nakon poraza zahvaljivao se španskom teniseru jer ga je primio u svoju tenisku akademiju „Rafael Nadal“ 2018. godine.
Dakle, Nadal u svakom trenutku može da bude i više nego dobro upućen u karijeru Norvežanina.
Na kraju Nadalov protivnik u grupnoj fazi je i Tejlor Fric koji je od osmorice tenisera u Torinu u najlošijoj formi, a na Završni Masters je stigao kao zamena za Karlosa Alkarasa.
Zanimljivo je da će upravo on potencijalno biti najlakši zalogaj za Nadala, a jedini je teniser iz grupe koji ima pobedu nad njim. Amerikanac je savladao Rafu ove sezone u finalu Indijan Velsa.
Đoković u eliminacionu fazu mora preko Cicipasa koga je pobedio devet puta, ali nikada lako i bez drame. Morao je Novak sa Grkom da preokreće rezultat sa 0:2 i da pokaže svu moć mentalne snage.
U grupi Novak mora preko Medvedeva koji ga je pobedio u finalu US Opena u trenutku kada je srpski as jurio četvrti Grend slem u sezoni.
Na kraju, srpski as mora preko Rubljova koji ga je porazio u finalu turnira u Beogradu pred domaćom publikom i koji apsolutno ume da se nosi sa bilo kakvim pritiskom.
Neće Novaku biti potrebno da prođe grupu bez poraza, ali biće važan svaki gem, svaki set i teško je odabrati od koga bi mogao da izgubi.
Na drugoj strani Nadal mora preko tenisera iz svoje akademije, tenisera koga trenira njegov stric i najslabijem tenisera na turniru.
Pošteno? Biće jasno kada počne Torino.
Za Sputnjik je nedavno govorio i Novak Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
SPORT
Kakva grupa! Đoković će se naigrati protiv Rusa u Torinu
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
SPORT
Nadal priznao pred završni Masters: Đoković je najopasniji!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
SPORT
Čuveni doktor stao uz Novaka: „To je tajno oružje, možda i jedan u 1000 sastojaka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala