- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal priznao pred završni Masters: Đoković je najopasniji!

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal koji je rekorder po broju osvojenih Grend slem titula – 22, pričao je pred završni Masters u Torinu (13-20. novembar) o svojim najvećim rivalima tokom karijere, a jedno ime je posebno izdvojio – Novak Đoković.
Šokantan poraz zabeležio je Rafa Nadal na nedavno završenom Mastersu u Parizu, gde ga je već na prvom koraku eliminisao Amerikanac Tomi Pol 3:6, 7:6, 6:1.
Pravdao se tada Nadal da mu nedostaje sin i da mu ta odvojenost izuzetno teško pada, kao i da se nada da će u potpunosti biti spreman za završni Masters u Torinu koji startuje u subotu.
U susret centralnom događaju u svetu tenisa novinare je zanimalo koga Rafael Nadal kao čovek sa najviše najvećih titula u istoriji belog sporta vidi kao najvećeg rivala.
„Moj najveći rival je Novak Đoković. Posle svega, on je čovek koji je najbliži mom broju osvojenih Grend slemova i ima 21 trofej. Od svih mojih rivala, najopasniji bez ikakve dileme je Novak Đoković“, poručio je Nadal.
„Bik sa Majorke“ je tokom bogate karijeve vodio žestoke bitke sa Rodžerom Federerom koji se ove godine povukao zbog godina i brojnih operacija kolena, pa je nekadašnja „velika trojka“ ostala siromašnija za Švajcarca i rivalitet trenutno vlada između Španca i Srbina.
Nadal je osvojio ove godine dva Grend slema. Počelo je neočekivano u Australiji, nakon što je Đokoviću bilo zabranjeno da se nadmeće u Melburnu gde ima čak devet trofeja, a te stvari nisu imale veze sa sportom, već je politika „duboko zarila“ svoje prste u sport.
Nadal je bio najuspešniji i u Parizu, gde je podigao trofej i to mu je bio rekordni 22 Grend slem, dok Novak Đoković sa osvojenim Vimbldonom ove godine, ima jedan manje.
Inače, žreb za završni Masters u Torinu biće održan u četvrtak od 12 časova.
► Nedavno je najbolji srpski teniser govorio za Sputnjik.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
SPORT
Čuveni doktor stao uz Novaka: „To je tajno oružje, možda i jedan u 1000 sastojaka“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
SPORT
Konačno isplivao dokaz – Novakov „doping“ sramna laž: Srpski as poštuje zakon!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
SPORT
Australijanac brani Đokovića posle teorije zavere: „Ljudi, uključite malo logiku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala