- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Najveća trauma Peđe Mijatovića 24 godine kasnije /video/

© Foto: Skrinšot/You TubePeđa Mijatović, prečka
Peđa Mijatović, prečka - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
U maju 1998. godine dao je gol Juventusu u finalu Lige šampiona za prvu titulu Reala posle 32 godine. Samo mesec dana kasnije, u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Holandije Predrag Mijatović je promašio penal, pogodio prečku kod rezultata 1:1.
„Da, ta famozna prečka. Ne mogu baš reći da je sanjam i dalje, ali taj trenutak za mene je bio jedna velika, kako fudbalska tako i lična trauma. Na to smo Svetsko prvenstvo otišli posle dugo godina neigranja zbog sankcija, a na posebno smo impresivan način pregazili Mađarsku u baražu. Imali smo odličan tim i jako velike ambicije na tom prvenstvu“, prisetio se Mijatović u razgovoru za hrvatski Indeks.
Peđa ističe da je stalno izvodio penale i da je bilo normalno da preuzme odgovornost i uzme loptu i na tom meču.
„I eto, dogodilo se to što se dogodilo. Lopta je pogodila prečku. Mislim da ne postoji navijač koji je pratio reprezentaciju te male Jugoslavije u to vreme, a da s vremena na vreme ne spomene tu prečku. 'Sve je to sjajno, Real, Liga šampiona, ali kako promaši onaj penal? Kako je moguće da si promašio?'. To su komentari koje slušam sad već pune 24 godine“, kaže Mijatović.
Predrag Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Katar 2022
Mijatović: Rusiji je naneta velika nepravda
Na sve „kritike“ Peđa odgovara:
„Pa naravno da je moguće. Ko šutira, taj može i da promaši, a ko ne šutira, taj neće nikada promašiti. Kao što je 20. maja 1998. u finalu protiv Reala bio najsrećniji dan moje igračke karijere, samo mesec dana kasnije dogodio se najtraumatičniji trenutak u karijeri. To je fudbal. Zapravo, najtačnije, to je život“, zaključio je Peđa Mijatović.
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala