- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Mijatović: Rusiji je naneta velika nepravda

© AFP 2023 / Pierre-Philippe MarcouPredrag Mijatović
Predrag Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Iako se izborila za baraž i priliku da se domogne Mundijala u Kataru, Rusija je odlukom fudbalskih moćnika izbačena sa takmičenja zbog situacije u Ukrajini, slično kao i Jugoslavija 1992. godine.
Predrag Mijatović, koji je trebalo da predvodi „Plave“ na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, smatra da je Rusiji naneta velika nepravda.
„Tada sam mislio isto što mislim i danas. To je jedna velika nepravda prema sportistima. Sport je nešto najčistije na svetu, sport je takmičenje, sport je traženje sebe kroz jednu zdravu atmosferu. Kakve veze ima politika sa sportom? Kakve veze imaju političke odluke sa sportom? Ko to ima pravo da sportistima jedne zemlje zabrani da se takmiče zbog nekih političkih odluka s kojima oni nemaju ništa? To je potpuni apsurd“, ocenio je Mijatović u intervju za hrvatski Indeks.
Peđa ističe da mu je potpuno nelogično da ruski sportisti ne mogu da se takmiče.
„Nejasno mi je da jedna nacija, prepuna fantastičnih sportista kroz istoriju, ne sme učestvovati ni na jednom takmičenju. Zbog čega? Kakve veze ruski sportisti imaju s politikom? Jasno mi je da političke odluke mogu biti usmerene ka nekim drugim sferama socijalnog života i sa tim se apsolutno slažem, ali sport pustite na miru“, apeluje Mijatović.
Legendarni napadač kaže da sport mora biti izuzet iz bilo kog paketa sankcija.
„Ti su ljudi čitav svoj život uložili u sport, krvavo su trenirali i sad im neko ne dopušta da se bave onim što najbolje rade. Zašto? Zato što brane boje neke zemlje, pa zbog toga? Ne razumem. Potpuno nelogična i glupa odluka i da se pitam, a ne pitam se, sport bi sigurno bio izuzet iz svih paketa sankcija nekoj državi jer je ovo potpuni apsurd“, zaključio je Peđa Mijatović.
► Gost emisije Miljanov korner bio je novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala