- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Erdogan: Povlačenje ruske vojske iz Hersona je pozitivna odluka

© AP Photo / Turkish Presidency Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
Turski lider Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je odluka Rusije u vezi sa Hersonom pozitivna. Takođe je naglasio da će se posrednički napori Ankare u cilju rešavanja ukrajinske krize nastaviti.

„Naši posrednički napori se nastavljaju bez prekida. Konkretne rokove za pregovore i to kada će se ova situacija okončati trenutno je nemoguće komentarisati. Poslednja odluka ruske strane povodom Hersona je pozitivan momenat, značajna odluka“, rekao je Erdogan novinarima na aerodromu u Ankari pre poletanja u Samarkand.

Predsednik Turske je naglasio i da računa na nastavak telefonskih razgovora sa ruskim kolegom.
„Moje očekivanje se sastoji u tome da ako ruska strana bude učestvovala na samitu G20 u Indoneziji, trenutno ne znam hoće li ili neće, onda će postojati mogućnost za sastanak licem u lice. U suprotnom, nastavićemo diplomatiju preko telefona. Naše očekivanje podrazumeva da se obezbedi mir“, poručio je Erdogan.
Erdogan je još izjavio da se njegov odnos sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom zasniva na poverenju i dodao da bez toga ne bi bilo moguće obnavljanje učešća Rusije u prehrambenom sporazumu.
Prethodno je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio na sastanku sa generalom Sergejem Surovikinim da ruska vojska treba da se povuče na levu obalu Dnjepra.
Đuro Bilbija  - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
RUSIJA
Đuro Bilbija: Povlačenje ruskih trupa – taktički potez
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala