- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Đuro Bilbija: Povlačenje ruskih trupa – taktički potez

© Sputnik / Lola ĐorđevićĐuro Bilbija
Đuro Bilbija  - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Povlačenje ruskih trupa na levu obalu Dnjepra moglo bi da bude taktički potez koji bi Rusiji omogućio da razvije veliku ofanzivu u drugim pravcima, rekao je Đuro Bilbija, novinar i bivši dopisnik iz Moskve.
„Na samu naredbu može se gledati iz više uglova. Ne bih žurio ni sa kakvim zaključcima. Legitimno je pitati zašto, ako ste to uzeli, ako to držite, to je odlična polazna tačka za nastupanje prema Nikolajevu, prema Očakovu, Krivom Rogu, a onda dalje preko Nikolajevu prema Odesi. I onaj ko hoće sa te strane da nastupa prema Odesi i Nikolajevu moraće da ponovo pređe Dnjepar na tom mestu, a to je Antonovski most koji povezuje dva dela Hersona i koji je sav izbušen raketama Hajmars i drugima, ali se drži na stubovima stabilno, to je pravio Sovjetski Savez“, izjavio je Bilbija u emisiji „Aktuelnosti“ na TV Hepi.
Bilbija kaže da je moguće da se radi o tome da Rusija navlači ukrajinske snage na Herson.
„Poznati analitičar vojnih tema u Moskvi Sergej Pereslegin je još 22. oktobra javno govorio da, koliko on zna, da će general Surovikin pokušati da navuče Ukrajince na Herson i Novu Kahovku i da će ih tu uvući u borbe u kojima će Ukrajinci izvući deblji kraj. A onda će to omogućiti Rusiji da razvije veliku ofanzivu“, rekao je Bilbija.
Bilbija smatra da je u pitanju taktičko povlačenje i uvlačenje Ukrajinaca u bitku za grad jer oni nikad nisu napadali na veliki grad.
„Kada ih tu Rusija navuče, ne mogu da napadaju Herson i Novu Kahovku malim snagama, tu moraju biti desetine hiljada vojnika. Pošto nemaju neograničen broj vojnika, negde će morati da oslabe svoje pozicije, da naprave vakum što se tiče koncentracije snaga i tehnike i vrlo moguće da će Rusija da im uradi ono što je uradila kad je iskrcala desant pored Kijeva, a onda tu tačku na aerodromu proširila i praktično bila uzela Kijev u obruč sa tri strane. To Rusija može da ponovi opet“, zaključio je Bilbija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala