- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin i Hrvat izazvali pomračenje kod Stankovića: „Ako sam ja problem – otići ću“

© AP Photo / Fabio FerrariNemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
Dejan Stanković zaradio je crveni karton u porazu njegove Sampdorije od Torina 2:0 (1:0) u 14. kolu Serije A, u kojem su ključni posao za „bikove“ odradili Nemanja Radonjić i Hrvat Nikola Vlašić. Bivši strateg Crvene zvezde bio je toliko frustriran da je na kraju na konferenciji čak i pominjao ostavku...
Sampdorija se grčevito bori za opstanak u italijanskom elitnom fudbalskom društvu, ali stvari nikako da krenu uzlaznom putanjom za slavni klub koji je nedavno preuzeo Dejan Stanković.
Uspeo je Stanković da uzme tri boda protiv Kremonezea (1:0), tu je i remi sa Bolonjom (1:1), ali je to premalo da bi se ekipa digla iz letargije u koju je upala.
Stvari su krenule loše po Sampu na gostovanju podno Alpima, nakon što je srpski reprezentativac Nemanja Radonjić u svom stilu „protutnjao na motoru“ pored anemičnih vezista i defanzivaca Sampdorije, a da bi krunisao efektan asistirao mu je u 29. minutu Hrvat Vlašić.
Upravo je Vlašić ravno 30 minuta kasnije postigao drugi pogodak, ujedno i poslednji na meču, a bio je to povod prema pisanju italijanskih medija da Stanković iznese niz psovki na račun arbitra Davide Mase.
Italijan je bez puno razmišljanja poslao na „hlađenje“ temperamentnog stručnjaka. Stanković je demantovao da je koristio uvredljive reči i „servirao“ je sopstveno viđenje čitave situacije posle meča u Torinu, a otišao je toliko daleko da je čak nudio i ostavku, iako se tek nedavno vratio na Apenine gde je imao bogatu igračku karijeru.
„To nije tačno. Potrčao sam ka Radonjiću i rekao mu na srpskom da izbaci loptu iz igre dok je Rinkon ležao na travi i utrčao sam u teren. Jurić (trener Torina) mi je rekao da ne radim to jer će me kazniti“, rekao je Stanković i dodao:
„Ako sam ja problem, otići ću. Pričam o sebi, ne pričam o nekom drugom. Na kraju krajeva, videćemo da li je svako pružio maksimum. U svakom slučaju sada moramo da se okrenemo utakmici sa Lećeom, to je najvažnije“, rekao je Stanković koji će zbog suspenzije propustiti pomenuti susret 15. kola Serije A, posle čega sledi pauza zbog Mundijala u Kataru.
Nedavno je u Beograd stigao i trofej Svetskog prvenstva.
Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Katar 2022
Kamerun bez Tavambe na Orlove
Stadion FK Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
SPORT
Arsenal i Čelsi eliminisani iz Liga kupa
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
SPORT
Kakvo srpsko veče! Joviću je dovoljno i pet minuta, pogodio i Tadić /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala