- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sirijski militanti drže kao živi štit više od dve hiljade izbeglica

© AP PhotoSirijske izbeglice u kampu Rukban na granici Sirije i Jordana
Sirijske izbeglice u kampu Rukban na granici Sirije i Jordana - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Militanti, koje kontrolišu Sjedinjene Američke Države, drže kao živi štit više od dve hiljade izbeglica u izbegličkom kampu „Er Rukban“ u Siriji, izjavio je zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, general-major Oleg Egorov.

„Militanti nezakonite oružane formacije, koju kontrolišu SAD, ‘Magavir es Saura’ drže kao živi štit više od dve hiljade izbeglica u kampu. Takozvana ‘međunarodna antiteroristička koalicija’ koju predvode SAD, kršeći rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 2015. godine broj 2254, i dalje sprečava učešće ruskih eksperata i predstavnika međunarodnih organizacija u pripremi i sprovođenju humanitarnih akcija na teritoriji koja je pod njenom kontrolom“, rekao je Egorov na brifingu.

On je naveo, da je izbeglicama potrebna hrana, voda i medicinska pomoć, ali da ne mogu da napuste kamp bez „otkupa“ koji moraju da plate militantima, a koji je mnogo veći od sume koju imaju.
Egorov je dodao, da je predstavnik komande koalicije, general američke vojske Erik Strong odbio zahtev Rusije da se dozvoli ekspertskoj grupi Centra za pomirenje zaraćenih strana u izbegličkom kampu „Er Rukban“ da oceni humanitarnu situaciju.
Zajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
RUSIJA
Sirijske snage odgovorile na napad dronovima: Likvidirano preko 90 terorista, ranjeno 135
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala