- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sirijske snage odgovorile na napad dronovima: Likvidirano preko 90 terorista, ranjeno 135

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaZajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib
Zajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Sirijske vazduhoplovne snage izvele su napade na objekte terorističke grupe Al Nusra Front (zabranjena u Rusiji) i tom prilikom su likvidirale 93 militanta, dok je 135 ranjeno, saopštio je zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, general-major Oleg Egorov.

Po rečima Egorova, sirijske snage su uništile kamp za obuku militanata i podzemna skloništa nezakonitih oružanih formacija u području mesta Ašhani-Tahtani. Likvidirana su 93 militanta, uključujući terenske komandante Sadama el Dedalija i Abdula el Ahmeda, dok je 135 terorista ranjeno.

Kako je precizirano, to je odgovor na napad koji su teroristi ranije izveli na položaje sirijskih vladinih snaga u području Salem u zoni deeskalacije „Idlib“ uz masovnu upotrebu bespilotnih letelica, kada je poginulo pet pripadnika Oružanih snaga Sirije.
Prema informacijama Ministarstva odbrane Rusije, u napadima sirijskih vazduhoplovnih snaga takođe je uništena radionica za montiranje bespilotnih letelica, mobilna stanica za elektronsko ratovanje i do 40 udarnih dronova spremnih za upotrebu. To je omogućilo da se spreče diverzantsko-terorističke akcije koje su militanti pripremali da izvedu na objektima sirijskih vladinih snaga i Oružanih snaga Rusije u Siriji.
Egorov je takođe saopštio da je u provinciji Latakija u seriji napada terorista bespilotnim letelicama poginulo pet sirijskih vojnika, dok je isto toliko ranjeno.
Terorista Nusra fronta - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2022
SVET
Ruski centar: Teroristi u Siriji spremaju provokacije, cilj - da budu optuženi Damask i Rusija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala