- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Zapadne specijalne službe ključne za masovne nerede u Iranu

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Specijalne zapadne službe odigrale su ključnu ulogu u organizaciji masovnih nereda u Iranu i kasnijem širenju dezinformacija o situaciji u zemlji, izjavio je Nikolaj Patrušev.
„Primećujemo ključnu ulogu zapadnih specijalnih službi u organizaciji masovnih nereda u Iranu i kasnijem širenju dezinformacija o situaciji u zemlji, sa oslanjanjem na zapadne medije na persijskom jeziku, koji su pod njihovom kontrolom. Na to gledamo kao na otvoreno mešanje u unutrašnja pitanja suverene države“, rekao je Patrušev u Teheranu na sastanku sa sekretarem Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Alijem Šamkanijem, a prenosi „Ruska gazeta“.
Prema rečima Patruševa, „svet je na prekretnici, takozvana američka hegemonija postaje prošlost“.

„Rusija i Iran trenutno su na čelu borbe za uspostavljanje multipolarnog svetskog poretka. Potvrda tome je i ogroman pritisak Vašingtona i njegovih satelita na naše zemlje“, istakao je direktor FSB.

Ruski zvaničnik je pored toga istakao da Rusija smatra stratešku saradnju sa Iranom važnim elementom u sprovođenju svoje nacionalne bezbednosti.
Prethodno je pres služba SB Rusije saopštila da su sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev i sekretar Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamkani razgovarali u Teheranu o situaciji u Ukrajini i Bliskom Istoku u okviru konsultacija o bezbednosnim pitanjima.
Patrušev se takođe sastao i sa iranskim predsednikom Ibrahimom Raisijem.
Već više od mesec i po dana u Iranu traju neredi koji su počeli sredinom septembra zbog smrti mlade Iranke Mahse Amini, nakon što ju je privela verska policija.
Predsednik Raisi naložio je ministru policije da hitno i sa posebnom preciznošću istraži smrt Amini i izrazio je saučešće njenoj porodici.
Iran počeo ispitivanja svoje vakcine protiv kovida - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SVET
Iranska ambasada se oglasila o protestima u zemlji
Američka politika na Bliskom istoku - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
SVET
Podmetačina SAD: Potpiruju sukob na Bliskom istoku u strahu od „smrtnog udarca" po njihovu dominaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala