- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Poznato kada Piksi objavljuje spisak za Katar

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Srbije proslavljaju pogodak
Fudbaleri Srbije proslavljaju pogodak - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u ponedeljak će objaviti spisak igrača koji idu na Svetsko prvenstvo u Katar, otkrio je sportski direktor reprezentacije Stevan Stojanović za „Kurir“.
Spisak od 26 fudbalera koji putuju na Svesko prvenstvo u Katar selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objaviće tek nakon što se utvrdi u kakvom su zdravstvenom stanju svi igrači.
Poslednji dan kada ističe rok za predaju spiska je 14. novembar kada će Piksi i objaviti svoju odluku.
„Na spisku je najboljih 35 fudbalera koje Srbija. Znam kojih je 35 momaka, lagao bih da kažem, da ne znam. Ali, s obzirom da selektor hoće da sačeka poslednje utakmice u prvenstvima, da vidi zdravstveni bilten, tek onda će preseći i reći kojih 26 vodi u Katar. Da budem precizniji, Piksi već sada ima 26 igrača u glavi, ali bilo bi neozbiljno da detaljno pričam o tome. Razgovarali jesmo, posavetovali se, ali na njemu je da odluči i saopšti na koje fudbalere računa za Mundijal“, rekao je Stojanović za „Kurir“ .
Poznato je da će selektor Srbije u Katar voditi sličan tim koji je i odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo tokom kvalifikacija.
„Na spisku selektora su fudbaleri koji su igrali za Srbiju u ovih godinu i po dana. A, iskreno da vam kažem, bilo bi nekorektno prema momcima koji su izneli teret kvalifikacija izostaviti bilo koga od njih sa spiska za SP i voditi nekog drugog. Nismo želeli padobrance kao što je ranije bio slučaj. Ljudi smo! Zar je normalno da nekog ko je igrao odstranimo tek tako, zarad nekog koga bi trebalo prodati. Nema šanse“, rekao je Stojanović.
► Nedavno je u Beograd stigao i trofej Svetskog prvenstva.
Saša Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Katar 2022
Stigla loša vest iz Italije – još jedan reprezentativac Srbije povređen
Veliko slavlje Tunišana - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Katar 2022
Veliki izazov i za mađioničara
Drama tokom utakmice Danske i Finske - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Katar 2022
Danci se nadaju bajci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala