- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Veliki izazov i za mađioničara

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaVeliko slavlje Tunišana
Veliko slavlje Tunišana - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Tunis će u Kataru pokušati po prvi put u istoriji da prođe grupnu fazu. To bi bio veliki uspeh ekipe koju predvodi selektor Džalel Kadri jer baš i nema neki poseban kvalitet na raspolaganju. Osim mađioničara i sjajnog fudbalera Vahbija Hazrija. Jako težak posao da se prođe grupa...
Tunišani su do Mundijala stigli tako što su prošli afričke kvalifikacije, bili su boji u drugoj rundi (u kojoj su startovali kvalifikacije) od Ekvatorijalne Gvineje i Mauritanije, a tim Džalala Kadrija je bio prvi osvojivši 13 bodova iz šest utakmica. Veoma bitna pobeda bila je ona nad Ekvatorijalnom Gvinejom.
U trećoj rundi Tunis jeigrao protiv Malija, nepobeđenog tima u kvalifikacijama, a pobedom od 1:0 Tunis je prošao dalje, na svoje šesto Svetsko prvenstvo u istoriji.
Kada su najbolji fudbaleri Tunisa u pitanju, tu nikako ne treba okolišati, već treba u prvi plan spomenuti Vahbija Hazrija, čoveka koji je pokazao u karijeri da može da postigne gol na 1001 način.
O snazi Tunisa govori i da je ovaj sastav nedavno u prijateljskoj utakmici poražen od Brazila sa čak 5:1. Dakle, ne treba očekivati čuda od ove reprezentacije.
Dobra vest po Tunis je da će poslednji duel u grupi igrati protiv Francuske, tako da će sve rešavati u prva dva duela, a ovaj treći će verovatno poslužiti za užitak.
Raspored
22. novembar
16.00 Danska - Tunis
26. novembar
13.00 Tunis - Australija
30. novembar
18.00 Tunis - Francuska
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala