- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Rodžer Voters: Umesto da nokautiraju Rusiju, američke sankcije donele bedu narodima Evrope

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRodžer Voters
Rodžer Voters - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Osnivač Pink Flojda Rodžer Voters uputio je poruku fanovima u Poljskoj povodom zabrane njegovih koncerata u kojoj je ocenio da američke sankcije Rusiji donose bedu narodima Evrope.
Voters je u objavi na Fejsbuku* napisao da se zabrinuo da se nije dovoljno čvrsto suprotstavio „nasilnicima u poljskoj vladi“ koji su otkazali njegove koncerte u Krakovu, a da nisu razgovarali sa njim i ne pitajući poljske fanove da li žele da ga vide.
Istakao je da su mu zabranili nastup u Poljskoj jer je pisao pisma pokušavajući da ubedi zapadne, ruske i ukrajinske lidere da traže diplomatsko rešenje za „užasan rat u Ukrajini“ i dodao se neće izvinjavati zbog tih pisama jer će uvek raditi ono za šta veruje da je prava stvar i boriti se za ljudska prava i mir.
Rodžer Voters - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SVET
Osnivač „Pink Flojda“: Ja sam na ukrajinskoj listi za likvidaciju
„Pokolj se odugovlači i čini se da eskalira dok dolivamo benzin na vatru. Sankcije koje su SAD uvele Ruskoj Federaciji još u februaru imale su velike rezultate, jer je Rusija odgovorila prekidom isporuke gasa Evropi, što je izazvalo haos. Umesto da nokautiraju Rusiju, sankcije su donele bedu narodima Evrope, uključujući i Poljsku. Narod Evrope baca se pod točkove režimu u Vašingtonu koji rešen da nastavi svoj hegemonistički san o unipolarnoj svetskoj dominaciji na račun naroda Evrope“.
Voters je dodao da ne piše da bi držao političke govore i poručio da još uvek želi da dođe u Poljsku sa porukom mira i ljubavi.
„Ako neko kaže 'ali on je antisemita i ljubitelj Putina', kažite mu da se tera jer greši po obe tačke“, zaključio je Voters.
* Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke
Omot albuma „Wish You Were Here”  Pink Flojda. - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SVET
Poslednja cigla u zidu: Čovek koji je svima osvetlio – tamnu stranu Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala