- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Afrikanac izneo dokaz – optužbe o Novaku su lažne

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Najbolji srpski teniser Novak Đoković i njegov tim bili su na udaru kritika Bena Rotenberga, američkog novinara, koji je želeo da pokrene teoriju zavere i natera javnost da poveruje da se Srbin dopinguje. Posle sramnog napada oglasio se Robi Kenig, bivši teniser, koji je pojasnio postupak Novakovih trenera i otklonio sve sumnje.
Ben Rotenberg koji nije bez razloga dobio zvanje dežurnog kritičara Novaka Đokovića tokom Mastersa u Parizu pokrenuo je lažne glasine o srpskom teniseru.
Tokom polufinalnog meča sa Stefanocom Cicipasem, Novakov trener Ulises Badi pokušao je da iz Novakove torbe izvuče flašicu koju je hteo preko skupljača loptica da pošalje srpskom asu, ali da niko ne primeti šta se nalazi u torbi.
Ostatak Đokovićevog tima zaklonio je Badija, a taj postupak nije prošao nezapaženo kod Rotenberga koji se odmah oglasio i pokrenuo sumnje da Novak koristi neki nedozvoljeni napitak.
Amerikanac čija je uža specijalnost tenis zaboravio je važnu činjenicu da teniseri ne vole da njihovi protivnici znaju šta im se nalazi u torbama, a na to ga je podsetio Robi Kenig, bivši teniser.
„Ne mogu da verujem da se o ovome uopšte diskutuje. Elitni sportisti u svakom sportu, ali posebno onim individualnim, ne žele da njihovi rivali znaju njihove poslovne tajne. To su osnove takmičenja. Da li ste ikada videli trening program Pjera Paganinija za Rodžera Federera? Nema šanse...“, napisao je Kenig koji je posle tenisa prešao na posao komentatora.
Novaka su i ranije isptivali šta pije u pauzama, ali srpski teniser nikada nije želeo da otkrije tajnu.
Da se ne radi o nikakvoj vrsti dopinga ili nedozvoljenog napitka jasno govori podatak da je Novak Đoković testiran u toku ove zone 21 put na sve zabranjene supstance.
Jedan od najboljih tenisera svih vremena ove godine bio je među najčešće testiranim igračima i jasno je da ukoliko ovaj napitak pije na svakom turniru ne postoji šansa da se ne otkrije ukoliko je zabranjen.
Dakle, jednostavno se radi samo o tome što svaki igrač ima svoje tajne koje želi da sakrije od rivala što zvuči potpuno logično.
Pitanje je koliko će Kenig moći da zaustavi Rotenberga u širenju laži, ali je bitno što se konačno čulo i stručno objašnjenje.
► Nedavno je najbolji srpski teniser govorio za Sputnjik.
Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
SPORT
Novakov đak generacije – Danac preskače školu i ide odmah na fakultet
Srpski teniser Novak Đoković sa navijačima u Melburnu, na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
SPORT
Sara je uradila sve da bi stigla do Novaka: „Video je zastavu Srbije i došao!“ /foto/
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
SPORT
Đokovića u Torinu može da sačeka žestoka konkurencija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala