- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok u Pioniru – Zadar pobedio Zvezdu u Beogradu posle 12 godina!

© Foto: ABA liga/Dragana StjepanovićZvezda - Zadar, Petrušev
Zvezda - Zadar, Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvi poraz u regionalnom takmičenju i produbili evroligašku agoniju koju doživljavaju. Od crveno-belih bio je bolji Zadar koji je slavio u Pioniru sa 98:96 u okviru šestog kola ABA lige i zabeležio prvi trijumf u Beogradu posle 12 godina.
Silovito je Zvezda počela utakmicu, povela sa 9:2 i ništa nije nagoveštavalo iznenađenje i probleme za domaćina u beogradskom „hramu košarke“.
Ali, korak po korak, na krilima razigranih Jordana i Ramljaka, Zadar se razgoropadio i do odlaska na odmor ubacio čak 50 poena, rešivši u svoju korist prvi deo - 52:41.
Koliko je Zvezda bila loša u prvom poluvremenu, a pojedinci indisponirani, svedoče i reči trenera Vladimira Jovanovića na jednom tajm-autu.
„Hej, 'ajde bre igraj sa energijom više bre! Slušaj, odbrana sve preuzimaj, faul do bonusa je l' jasno? Alo bre više, ajde energija,izgubili smo loptu? Trči nazad, zaustavljaj loptu, broj igrače, uđi u odbranu, hej! Vukljamo se po terenu“, vikao je Jovanović.
© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICZvezda - Bajern, Evroliga
Zvezda - Bajern, Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Njegovim pulenima je trebalo dosta vremena da zaigraju onako kako se od njih očekuje, a dok su se crveno-beli „tražili“ u trećoj četvrtini, Zadar je u sjajnom ritmu pobegao na najvećih 19 poena razlike (75:56).
Ali, nisu gosti mogli da odigraju celu treću deonicu u istom ritmu, u samom finišu su popustili i omogućili Zvezdi da serijom od 10:0 ipak uđe u poslednju četvrtinu sa podnošljivih devet poena zaostatka 66:75.
Zadar je odolevao Zvezdi u poslednjoj četvrtini. Iako je Branko Lazić trojkom smanjio na 75:80, gosti su našli način da se odlepe. Na dva minuta pre kraja Zvezda je prišla na tri poena trojkom Bentila (92:89), a Žganec u sledećem napadu bacio loptu u ruke protivničkim igračima pa je Nedović približio crveno-bele na 92:91.
Međutim, u finišu je sve u svoje ruke uzeo Arijan Lakić i teškim šutem za 96:91 doneo pobedu Zadru, prvu nad Zvezdom u Beogradu posle 12 godina. Gosti su u penal-završnici sačuvali prednost i proslavili vredan trijumf.
Jordano je ubacio 23 poena, Drežnjak je dodao 22, dok je Ramljak sa 20 poena kompletirao sjajni trio košarkaša Zadra koji su doneli pobedu svom timu. Dvocifreni su bili i Žganec i Lakić.
Treba napomenuti i da gostima na ovom meču zbog povrede mišića nije mogao da pomogne najbolji igrač Luka Božić.
U redovima Zvezde, Bentil je postigao 19 poena, a Vildoza 16 uz 11 asistencija. Dvocifren je bio i Nedović sa 13 poena, ali to nije mnogo pomoglo crveno-belima.
Standings provided by Sofascore
Gost Miljanovog kornera bio je nekadašnji košarkaš Zvezde Vladimir Štimac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala