- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bila zabranjena zajedno sa Rusima, a sada je napravila čudo!

© AP Photo / LM OteroArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Beloruska tenisera Arina Sabalenka plasirala se u finale Završnog turnira u Teksasu i to pobedom nad Igom Švjontek rezultatom 6:2, 2:6, 6:1.
Arina Sabalenka uspela je da se plasira na Završni turnir posle teške godine u kojoj je nastupala bez zastave Belorusije, obeležja ili joj je zabranjeno da uopšte nastupa što je bio slučaj na Vimbldonu gde Belorusima i Rusima nije bilo dozvoljeno učešće.
Međutim, niko nije mogao da zaustavi Beloruskinju u Teksasu gde je odlučno želela da pokaže koliko daleko može da ide, što je i uradila u polufinalu jer je eliminisala Igu Švjontek, prvu teniserku sveta.
Prvi set počeo je sa puno preokreta. Nakon što je spasila dve brejk lopte Sabalenka je povela sa 1:0, a onda i oduzela servis poljskoj teniserki.
Švjontek je potom uzvratila brejk, ali onda Beloruskinja pravi novi. Usledila je potpuna dominacija Sabalenke koja je prednost sačuvala do kraja seta.
Pritisak je „pojeo“ Sabalenku u drugom setu koji je otvorila izgubljenim servisom. Švjontek je vezala dva brejka, Beloruskinja jedan vratila, a onda je kako bi zapečatila drugi set prva teniserka sveta još jednom oduzela servis.
U trećem setu Sabalenka je odigrala izuzetno! Nije dopustila nijednu brejk loptu, bila je sigurna pri svakom servis gemu dok je sa druge strane dva puta oduzela servis gem Igi.
Beloruska teniserka uspela je da se osveti Poljakinji za poraz u polufinalu US Opena, a Iga je završila sezonu sa neverovatnim skorom od 67 pobeda i samo devet poraza, dok je osvojila osam titula uključujući i dva Grend slema.
U finalu će se Sabalenka za trofej boriti protiv Karolin Garsije koja je prethodno savaladala Mariju Sakari.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
SPORT
Još jedna teorija zavere o Đokoviću – i ponovo je kreira Amerikanac /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
SPORT
„Ima i meda i žuči“ – Novak se prisetio Njegoša posle poraza u Parizu
Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
SPORT
„Srce mi se popelo u mozak“ – Rune iskreno o poslednjem gemu duela sa Đokovićem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala