- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ima i meda i žuči“ – Novak se prisetio Njegoša posle poraza u Parizu

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Nijedan poraz nije lak bez obzira da li je očekivan ili ne, ali opšti je utisak da Novaka Đokovića nije u velikoj meri potresao onaj koji je doživeo od Holgera Runea u finalu Mastersa u Parizu.
Najbolji srpski teniser je istakao da je samo delimično razočaran, ali da se već okreće onom što ga čeka dalje, a to je završni Masters u Torinu.
„Ti momenti, prvi gem drugog seta, opet publika koja je počela da skače za njega, ceo stadion ga je digao, vrlo slično kao juče i prekjuče zapravo. Onda se promeni sve, promeni se energija na terenu, dobio je krila na terenu. Šteta... Imao sam puno šansi početkom drugog i ceo treći set, brejk prednosti, 30:0, par poena koji su neverovatni, necevi i sve te stvari. Ali dobro, šta je tu je, zasluženo je pobedio, borio se, nema šta da se kaže i doda previše“, rekao je Đoković na konferenciji za medije.
Novak Đoković i Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
SPORT
Spektakl za pamćenje – Đoković predao parisku krunu mladom Dancu!
„Ostaje žal za tim nekim propuštenim prilikama kada sam imao priliku da napadnem, nisam to radio onako kako treba, efikasnije, on je to čitao, stizao lopte, pravio neke pasing šotove u ključnim momentima. Moram da poradim na tome da stvari rešavam brže. Forma je odlična, super nedelja, idemo dalje“, dodao je Novak.
Jedan novinar je uporedio Đokovićevu situaciju sa citatom iz Njegoševog „Gorskog vijenca“, a Novak se složio, istakavši da se najviše nauči iz ovakvih situacija, samo onda kada se otvori um.
„Ima i meda i žuči. To je sastavni deo profesionalnog sporta, ovakvim momenti se doživljavaju, ne prvi, ne i poslednji put. Iz ovakvih izgubljenih mečeva se najviše nauči kada se pristupi otvorenog uma i kada se gleda pozitivno“, istakao je Novak.
Zatim i najava onoga što nas očekuje...
„Razočaran sam, moram malo da se izduvam, sutra je već novi dan, moram da se okrenem Torinu. Dobro se osećam, imam izvanredan skor u dvorani u karijeri. Uvek sam igrao dobro u ovim uslovima, radujem se još jednom velikom izazovu, tamo je svaki meč finale. To mi odgovara, što je veći izazov, to sam ja spremniji na terenu, znam šta mi je činiti i pokušaću da završim sezonu sa još jednim trofejom“, zaključio je Đoković.
► Nedavno je najbolji srpski teniser govorio za Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala