- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinski energetski holding: U slučaju dugotrajnog nestanka struje, moguća evakuacija dela Kijeva

© AP Photo / David GoldmanKijev noću
Kijev noću - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Kijev može biti evakuisan ukoliko ne bude moguće da se operativno obnovi energetska infrastruktura Ukrajine, izjavio je izvršni direktor ukrajinskog energetskog holdinga DTEK Dmitrij Saharuk.
On je istakao da je moguće potpuno ili delimično isključenje struje u Kijevu i Kijevskoj oblasti u slučaju novih napada na energetsku infrastrukturu. Ukoliko ne bude pronađen rezervni izvor napajanja i ukoliko se temperatura vazduha spusti ispod nule, to će biti povod za delimičnu evakuaciju, dodao je Saharuk.
„Pitanje je koliko će biti potrebno vremena da se sistem pokrene nakon potpunog nestanka struje. Ako se sistem pokrene automatski i ukoliko bude postojao izvor napajanja koji će omogućiti da se priključi Kijev, onda je to pitanje sati dok se sistem ne pokrene“, precizira on.
Međutim, kako dodaje, ako budu morale da se popravljaju trafostanice ili vodovi, onda se tu ne radi o satima, i u tom slučaju „situacija je gora“.

„Posebno ako temperatura napolju bude u minusu, tu je onda u pitanju i grejanje. U tom slučaju, ako ne bude moguće da se ponovo uključi struja, odnosno ako ne bude moguće da se sistem uključi zbog nedostatka izvora napajanja (za šta je potrebno mnogo sati, a napolju je hladno), u tom slučaju se mogu pokrenuti pitanja evakuacije jednog dela stanovništva“, rekao je direktor najveće energetske kompanije u Ukrajini za televiziju „Rada“.

Američki list „Njujork tajms“ ranije je objavio da su u Kijevu počele pripreme za „potpunu evakuaciju“ stanovnika ukrajinske prestonice.
Kijev - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO U Kijevu i sedam oblasti Ukrajine velike restrikcije struje; Zelenski: Spremni smo na sve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala