- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Njujork tajms: Planira se potpuna evakuacija Kijeva u slučaju kompletnog prekida elektrosnabdevanja

© Sputnik / StringerTrg nezavisnosti u Kijevu
Trg nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Američki list „Njujork tajms“ piše da su u Kijevu počele pripreme za „potpunu evakuaciju“ stanovnika ukrajinske prestonice.
„Zvaničnici u glavnom gradu Ukrajine govore da su počeli da planiraju nekada nezamislivu mogućnost: potpuni nestanak struje koji će zahtevati evakuaciju oko tri miliona stanovnika grada“, tvrdi list.
U pokušaju da spreči potpuni nestanak struje, ukrajinska nacionalna energetska kompanija „Ukrenergo“ saopštila je u subotu da će nastaviti da isključuje struju u sedam regiona, navodi list.
Prema navodima lista, situacija u ukrajinskoj prestonici je teška, a gradska administracija pravi punktove za grejanje širom grada, pre svega, u obrazovnim ustanovama koje mogu da se koriste i kao bunkeri.
„Možemo da izgubimo naš sistem za elektrosnabdevanje“, rekao je za „Njujork tajms“ direktor odeljenja za bezbednost kijevske gradske uprave Roman Tkačuk.
Prema informacijama lista, kijevski zvaničnici biće obavešteni 12 časova pre nego što sistem prestane da radi. Tkačuk navodi da će gradske vlasti, ako do toga dođe „početio da obaveštavaju ljude i da traže od njih da odu“.
Kijev - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO U Kijevu i sedam oblasti Ukrajine velike restrikcije struje; Zelenski: Spremni smo na sve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala