- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda je ponovo sebi „pucala u nogu“

© Sputnik / Lola Đorđević Fudbaleri Crvene zvezde
 Fudbaleri Crvene zvezde  - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su jednu od najslabijih sezona na evropskoj sceni, a epilog toga je eliminacija u grupnoj fazi Liga Evrope u konkurenciji sa Monakom, Ferencvarošom i Trabzonom. U meču u Kneževini (4:1) koji je za šampiona Srbije bio biti il' ne biti, pokazalo se još jednom da Evropa ne trpi improvizaciju.
Zvezda je na stadionu „Luj Drugi“ „pucala sebi u nogu“, s obzirom na to da je trener Miloš Milojević poslao ekipu na teren bez klasičnog zadnjeg veznog, a i sva četiri gola koje je Borjan primio pala su iz greške.
S tim vam se u Evropi crno piše!
Jasno je da je Zvezda bila primorana da se kocka u Monte Karlu, da igra na sve ili ništa i da su daleko veće šanse bile da rezultat bude koban po nju, što se na kraju i dogodilo.
Crveno-beli su zaigrali sa Gelorom Kangom i Mirkom Ivanićem kao dva zadnja vezna, a činjenica je da su po vokaciji njih dvojica centralni i ofanzivni vezni, nikako oni koji mogu da „kvare“ igru protivnika i da obavljaju „prljav posao“. Za to je u prethodnim sezonama obično bio zadužen Seku Sanogo koji je trenutno povređen. Nije to primarna pozicija ni Kingsa Kangve koji se nedavno oporavio od povrede mišića i koji je na početku drugog poluvreme zamenio Stefana Mitrovića da bi sprečio bruku.
Nije od prvog minuta bilo ni Slavoljuba Srnića koji je univerzalac kluba sa Marakane i koji bi možda mogao da bude od veće koristi na pomenutoj poziciji od pomenutog dvojica, ali je loša pozicija i poslednje mesto na tabeli Grupe H naterala Milojevića da ne igra sa klasičnim zadnjim veznim, već da pokuša da napadne Monako u njegovom dvorištu.
To se pokazalo kontraproduktivno jer je petostruki uzastopni šampion iz Monte Karla ispraćen sa četiri gola u mreži. Poražavajuće!
Kada su pomenuti golovi u pitanju, kod prvog je „zaplivao“ Milan Borjan, krenuo je na jednu visoku loptu koju je uputio levi bek Kajo Enrike, ali je Kevin Foland bio brži od njega i glavom je uspeo da je pošalje u mrežu.
Ni drugi gol nije bio ništa bolja reakcija Zvezdine poslednje linije, nakon što je Nemanja Milunović glavom „na tacni“ poslužio rivala u svom šesnaestercu, a usledila je nova egzekucija Nemca Folanda.
Ista slika i reakcija usledila je i kod trećeg gola domaćina nakon što je Milan Rodić zakucao loptu u sopstvenu mrežu, posle prodora Rusa Golovina po levoj strani. Kod četvrtog je već bila „vrtoglavica“ u redovima gostiju, pa je Milunović potpuno zapostavio svog direktnog rivala, Kevina Folanda, koji je kao na treningu poslao loptu iza Borjanovih leđa.
Zvezda je završila evropsku priču, kao poslednjeplasirana u Grupi H neće se preseliti ni u Ligu konferencija, gde je Partizan izborio nokaut fazu takmičenja, već će moći da se fokusira na Superligu i Kup Srbije.
Sam trener Milojević je rekao da su greške skupo koštale Zvezdu, kao i da je fokus na osvajanju prvenstva koje prvi put u istoriji Superlige donosi direktan plasman u Ligu šampiona i finansijsku injekciju od 30 miliona evra.
Tada će sasvim sigurno biti prostora da se dovede ozbiljan zadnji vezni koji je falio Zvezdi na evropskoj sceni kako bi izbegla preranu eliminaciju.
* Gost Miljana Milićevića u emisiji Miljanov korner nedavno je bio bivši fudbaler Rade Bogdanović koji je pričao o poslednjem pojačanju Zvezde Kalifi Kulibaliju, koji je stigao iz Nanta, ali se od tada nije proslavio, a nije dobio ni priliku protiv Monaka u trenucima kada je Zvezdi bio neophodan trijumf.
Kosovo je srce Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SPORT
Čula je i Kneževina – Kosovo je Srbija! /video/
Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SPORT
Milojević: Naša brejk lopta je bila Budimpešta
Monako - Zvezda, Liga Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SPORT
Nemac za pola sata ugasio Zvezdino evropsko proleće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala