Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Možda otkažem neke posete /video/

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić na Pasuljanskim livadama tokom vežbe "Manevri 2022"
Aleksandar Vučić na Pasuljanskim livadama tokom vežbe Manevri 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je šokiran izjavom šefa EU diplomatije Žozepa Borelja i nekih drugih, da će sačekati posetu Miroslava Lajčaka, ali i da postoji mogućnost da zbog situacije u zemlji otkaže posete nekim stranim zemljama koje su unapred dogovorene i koje su važne.
Vučić je rekao da „imamo posla sa ljudima koji se tako bahato ponašaju prema Srbiji, mislim na neke iz sveta, a o onom iz Prištine da ne govorimo“.
Predsednik Srbije najavio je da će se u subotu ili nedelju obratiti građanima i objaviti mnoge detalje iz razgovora sa evropskim čelnicima i upoznati ih sa svim pritiscima i licemerjem.
Najavio je da će tada reći kakve odluke će doneti, kao i šta će se raditi kada je reč o energentima, hrani, ali i drugim pitanjima.
„Neki ljudi ne mogu da razumeju jer polaze od sebe, ne mogu da razumeju da postoje slobodarske zemlje, koje žele da budu nezavisne u odlučivanju. Pa tako pomišljajući kako to izgleda kod njih, kada rezervna sekretarica rezervnog sekretara ili njihovog pomoćnika pozove telefonom, oni stoje mirno. Postoje suverene i slobodarske zemlje kakva je Srbija koja ne ispunjava naloge ni lidera najvećih zemalja sveta. Naš je posao da ispunjavamo naloge našeg naroda i da radimo u interesu naših građana“, rekao je Vučić.
Na pitanje na koga Srbija može da računa, Vučić je odgovorio „na sebe“.
„Moramo sve da radimo sami, ono što platimo na Zapadu, neće da nam isporuče po dve godine, ono što naručimo na istoku, nemamo kuda da prevezemo“, rekao je Vučić i istakao da posebno radimo na dronovima.
Vučić je govorio i o energetskoj situaciji, rekavši da imamo dovoljno gasa.
„Mi bismo preživeli čak i da nam se desi da nam preseku Turski tok, kao što se desilo sa Severnim tokom, a ne postoji političar na svetu koji ne zna ko je napravio sabotažu na Baltiku, ali se svi prave blesavi. Imamo 667 miliona kubika gasa u skladištima“, naveo je Vučić.
Aleksandar Vučić na Pasuljanskim livadama tokom vežbe Manevri 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SRBIJA
Vučić: Izviđanje dronovima je jedan vid agresije na državu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala